M

Så påverkas din kropp av löpning med vagn

av | nov 23, 2015 | Blogginlägg | 2 Kommentarer

stroller

Längtar efter att få testspringa med min nya löparvagn som just nu ligger i källaren. Tills vidare blir det snabba promenader med min Urban Glide. Foto: Jonas Hansen.


Springa med löparvagn är en sysselsättning som lockar många löparintresserade småbarnsföräldrar. Men hur påverkas egentligen löpningen av att man har vagnen med sig?
Och är påverkan positiv eller negativ? Kan man rentav skada sig om man springer för ofta med löparvagn eller hur är det egentligen? De här frågorna ställde sig nyblivna pappan Rory O’Sullivan, fysioterapeut och maratonlöpare med pers på 2.44.
Eftersom han inte hittade särskilt mycket fakta i ämnet bestämde han sig för att göra en egen studie. De goda nyheterna är att löpning med vagn inte påverkar tillräckligt mycket för att orsaka skador, men ändå så pass att det är en god idé att göra en del förebyggande stretch- och styrkeövningar.
Läs mer här – riktigt bra artikel! Och ni föräldrar som har erfarenhet av löpning med vagn, dela gärna med er av era erfarenheter i kommentarsfältet!

Taggar

2 Kommentarer

  1. Anna

    Det bästa är nog att variera träningen också, köra löpning utan löpvagn ibland (omöjligt i början såklart men vänjer ni sen lillen att dricka mjölken ur flaska så kan du ge dig ut på löp-pass ”ensam” också medan pappan matar med flaskan, så gjorde en kompis till mig som desperat ville ut och rida och funkade jättebra 🙂 ). Och sen fortsätta med spinning och övrig alternativ. Ingen tanke att låta mästrande för du har säkert stenkoll på hur du ska lägga upp träningen, men vet av egna erfarenheter hur övertänd man kan bli på löpningen när man varit från den ett tag- och så kommer skadorna… Ha en kanonfin dag 🙂

    Svara
  2. Måns

    Att se sin 2,5-åriga dotter bli ledsen när när sonen på 10 månader får följa med för första gången ser jag som ett riktigt gott tecken. Eftersom barn älskar fart och fläkt kommer uppskattar de att hänga med ut på rundor. En löparvagn bör vara en naturlig del i alla familjehem. Men passa på att inte tappa hållningen vid längre pass. Lätt att krokna i slutet av passen och falla framåt med överkroppen och snedbelasta.

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen