M

Påmind om min ålder!

av | aug 23, 2019 | Livet | 6 Kommentarer

I rent studiesyfte bestämde jag mig för några dagar sedan att jag skulle lyssna på podden Måndagsvibe med Hannalicious och Lojsan. Tänkte att det kunde vara kul att ”kolla in vad ungdomarna har för sig”, typ 😉 Avsnittet med titeln ”Influenceravsnittet” gjorde mig extra nyfiken, så det fick det bli. Det handlade om livet som influencer och gick mest ut på att besvara olika lyssnarfrågor. Någon undrade, om jag minns rätt, om det fanns två läger i influencervärlden: de äldre och de ”coola yngre”. Efter ett tag kom Hannalicious och Lojsan fram till att det fanns det absolut och till det äldre lägret hörde bland annat Petra Tungården, 31 och Michaela Forni, 30.
Satt på bussen när jag lyssnade på det där, så kom på mig själv med att gapflabba. HERREGUD!!! Om en 30-åring är äldre, vad är då jag..? Halvdöd, med ena benet i graven? Hahahah!!! Sedan insåg jag att alla har ju sina referensramar. När jag var 20 kändes 40 väldigt avlägset, jag trodde knappt att folk som var över 40 kunde ta sig fram utan rollator. Och jag har alltid trott att man blir så jäkla uppstyrd och vuxen när man passerar 40, men har inte märkt något alls av det. Känner mig minst lika sprallig som för tjugo år sedan…minst.
Eller förresten. Känner mig faktiskt ännu spralligare och piggare än då, trots att det har hunnit hända många jobbiga saker i livet sedan dess. Men för varje prövning livet utsätter en för, desto mer lär jag mig att uppskatta det jag har. Det är jag väldigt tacksam för.
Hur är det för dig som läser det här? Hunnit få antytt att du är ”gammal”? 😉
Foto ovan: Jonas Hansen

Taggar

6 Kommentarer

 1. Chatrine

  Jamen jisses – jag är ju 53 år. Då är en färdig med livet och sitter nöjd och väntar på pension.
  Eller så har man tankar på att skriva en bok. Lyfta träningen ett snäpp till och starta ett företag – till, planerar en boosthelg mm…
  Jag har för ganska länge sen insett att både energi och ålder är något vi gör lite vad vi vill med. Självklart vet jag att jag inte ser ut som en 20 åring men mitt utseende har aldrig varit det som definierar mig.

  Svara
 2. Tove

  Haha, å ja en skämtsam kommentar om att huden på mina händer börjar se gamla utskratta…å de där enstaka gråa hårstråna som börjar bli fler. Alltså, är 40 men känner mig som 30 inombords! Men det är faktiskt för ett par år sen som jag bestämde mig för att ”leva livet”… och mitt liv är mycket bättre nu än när jag var 20 år ung..

  Svara
 3. Trail & Inspiration

  Minns när en tonårskille reste sig och gav mig sin plats på tåget för ett par år sen. Jisses! Förmodligen för att jag var ”gammal”. Men försöker tänka positivt och han gjorde det enbart för att vara allmänt snäll…. 😀

  Svara
 4. Leif Nachtweij

  Jag då? 60 bast. Idrottslärare. Utmanar fortfarande ungarna i motionsspåret. Företagsdrömmar. Kropp som en 18- åring. 8 magrutor. Nog fan behöver man inte degenerera bara för att man blir äldre. / Leif

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen