M

Nyårsloppet 2019!

av | jan 1, 2020 | Blogginlägg, Träning & hälsa | 13 Kommentarer

Under många år hade jag en tradition att springa Nyårsloppet i Vallentuna på nyårsafton. Det var ett tag sedan sist nu, men igår var det dags igen. Och den här gången var jag inte den enda startande i familjen…
Hade förresten ingen egen familj senaste gången jag var med. Då, 2013, var mitt största bekymmer inför loppet vilken färg jag skulle ha på pannbandet. Igår var det lite andra saker jag hade i huvudet. Som till exempel hur jag skulle få ihop mitt eget lopp med att hinna springa barnloppet tillsammans med Adrian.
Det blev till slut så att jag var med ett tag under Adrians lopp, sedan joggade jag tillbaka till startområdet och startade i milloppet. Som jag ångrade det förresten! Borde ha tagit 5 km istället. Men jag lät mig övertalas och bara några kilometer in i loppet kände jag att nej, det här blir inte bra. Ingen rolig känsla, bara kamp. Men tänkte att så länge jag inte är skadad eller sjuk har jag ingen giltig anledning att bryta, så jag bet ihop.
Nyårsloppet 2019
Nyårsloppet 2019Fick stanna och gå några gånger, men kämpade mig i mål till slut. Tänkte att om inte annat så blev det ändå ett bra träningspass och Adrian, som till sist krigade sig i mål i det två kilometer långa barnloppet, var så nöjd och stolt över sin medalj. Den här gången var det roligare att glädjas åt hans lycka istället för att deppa över ett mindre lyckat eget lopp.
Fler här som sprang lopp igår? Eller kanske körde ett pass? Och nu när jag har ångan uppe kan jag ju lika gärna köra fler vidriga millopp, några tips på sådana inom den närmaste tiden? Gott nytt år förresten!
Nyårsloppet 2019
Nyårsloppet 2019Nyårsloppet 2019Nyårsloppet 2019Nyårsloppet 2019

Taggar

13 Kommentarer

 1. Annika

  Att den lilla människan fixar 2 km!! Det är ju så galet bra jobbat.
  Inga lopp i sikte här och inte många löp heller. Har latat mig nästan hela julen men nu börjar jag om.

  Svara
  • Petra Månström

   Han var så stark! Egentligen tror jag att ett knattelopp på typ strax under kilometern hade funkat bättre för den lilla parveln. Stackarn, han var HELT slut efteråt. Men yes, ladda om nu! Nytt år, nya bravader! Kanske ses vi den 18:e på Malins och mitt löparevent? 😉

   Svara
 2. Annika

  Hade tänkt anmäla mig och glömde. Ska kolla på det!!

  Svara
 3. Marie

  Du tog dig ju igenom ett lopp på 10 km inte så många dagar efter en operation. Fatta vad din kropp levererar!

  Svara
  • Petra Månström

   Det har du förbannat rätt i! <3 Kram och god fortsättning!

   Svara
 4. Carina Johansson

  Här i Malmö kunde vi välja mellan 2,7 och 5,4 km och bara tudtagning på topp 5, avslappnat. På Parkrun i lördags var det en 6årig kille som joggade runt 5km med sin pappa(!) så om ett par år kan du med gott samvete välja 5k igen 😉

  Svara
  • Petra Månström

   Wow, vilken stark kille!! Ja, det hade varit superkul att jogga ihop med min son! Hoppas han fortfarande tycker att löpning är kul om två år 😉

   Svara
  • Björn Olovsson

   Hej bra gjort. Jag sprang sylvester loppet i Kalmar,10km,sol stark blåst 5 pluss grader

   Svara
   • Petra Månström

    Bra jobbat! Blåste rejält på Nyårsloppet här också. God fortsättning!

    Svara
 5. Anna

  Hej!
  Jag och min man sprang Sylvesterlopet i Skellefteå. Det var 10 k. -2 och ishalka. Men det gick bra!!

  Svara
 6. Mikael

  Jag ska åka ner till Stockholm och springa Stockholm winter run den 25 januari 🙂 ett fun run! 10 eller 5k på skansen 🙂

  Svara
  • Petra Månström

   Vad roligt! Hade också tänkt springa det loppet, men såg att det krockar med Malins och min träningsresa. Får ta nästa år istället!

   Svara
 7. Heike

  Jättekul att ni var och sprang hos oss. Bra jobbat båda två!
  Hoppas att ni letar er ut till Vallentuna även nästa nyårsafton 🙂

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen