Nyårsloppet 2019

Under många år hade jag en tradition att springa Nyårsloppet i Vallentuna på nyårsafton. Det var ett tag sedan sist nu, men igår var det dags igen. Och den här gången var jag inte den enda startande i familjen…

Hade förresten ingen egen familj senaste gången jag var med. Då, 2013, var mitt största bekymmer inför loppet vilken färg jag skulle ha på pannbandet. Igår var det lite andra saker jag hade i huvudet. Som till exempel hur jag skulle få ihop mitt eget lopp med att hinna springa barnloppet tillsammans med Adrian.

Det blev till slut så att jag var med ett tag under Adrians lopp, sedan joggade jag tillbaka till startområdet och startade i milloppet. Som jag ångrade det förresten! Borde ha tagit 5 km istället. Men jag lät mig övertalas och bara några kilometer in i loppet kände jag att nej, det här blir inte bra. Ingen rolig känsla, bara kamp. Men tänkte att så länge jag inte är skadad eller sjuk har jag ingen giltig anledning att bryta, så jag bet ihop.

Nyårsloppet 2019

Nyårsloppet 2019Fick stanna och gå några gånger, men kämpade mig i mål till slut. Tänkte att om inte annat så blev det ändå ett bra träningspass och Adrian, som till sist krigade sig i mål i det två kilometer långa barnloppet, var så nöjd och stolt över sin medalj. Den här gången var det roligare att glädjas åt hans lycka istället för att deppa över ett mindre lyckat eget lopp.

Fler här som sprang lopp igår? Eller kanske körde ett pass? Och nu när jag har ångan uppe kan jag ju lika gärna köra fler vidriga millopp, några tips på sådana inom den närmaste tiden? Gott nytt år förresten!

Nyårsloppet 2019

Nyårsloppet 2019Nyårsloppet 2019Nyårsloppet 2019Nyårsloppet 2019

Share: