M

Finns det en mammabloggarstereotyp?

av | feb 13, 2016 | Blogginlägg | 10 Kommentarer

Skärmavbild 2016-02-13 kl. 18.37.01
Skärmdump från Malin Wollins Instagram. Älskar det här inlägget!
När jag fick frågan om jag ville blogga för Mama var jag väldigt tveksam, det ska jag erkänna. I viss mån är jag det fortfarande.
Hade en idé om att man skulle vara på ett visst sätt för att platsa. Typ bara lägga ut söta bebisbilder och foton från mysfika med väninnorna. Och kanske bilder från en och annan barnvagnspromenad. INGET FEL ALLS MED DET! Har själv läst sådana bloggar. Men jag? Jag gillar ju i och för sig bebisbilder men jag är ju också löparnörd i själ och hjärta och älskar att springa. Och på icke politiskt korrekt vis började jag dessutom förhållandevis tidigt med löpningen igen efter förlossningen.
Igår hade jag tidernas svacka. Ville bara lägga ner bloggandet. Kände mig fel, dålig och att jag inte passade in. Känslorna från skoltiden, då jag tidvis blev mobbad, kom tillbaka och vällde över mig. Än en gång är jag i ett forum där jag gärna vill passa in, men inte känner att jag gör det. Sedan skrev jag detta på mitt Instagram igår och fick tidernas kärleksstorm tillbaka.
Nu känns det lite bättre. Jag vet att det finns människor som uppskattar det jag gör. Det betyder SÅ mycket. Är SÅ glad att ni finns. Kärlek till er! Och japp, det kommer snart ett träningsrelaterat inlägg! Och till sist, min fråga: finns det en mammabloggarstereotyp? Vad tycker ni?

Taggar

10 Kommentarer

 1. Helena

  Jag har följt dig på olika löpforum och alltid gillat din profilering med löpning & träning. Det är roligt att nu följa dig på mama, hur du kombinerar familjeliv och löpning. Jag är i v 31 och är ingen purung förstagångsmamma men har ett stoort löparintresse och vill tillbaka in det igen men med ny syn på livet. Har lagt skorna på hyllan i v20 och klättrar snart på väggarna att få komma ut. Det du visar är att det ena inte utesluter det andra i livet och det hjälper mig då jag ska komma igång igen. Alla är inte stöpta i samma (blogg)form, sträck på dig och var stolt du levererar något nytt och du trampar i nya spår och då är det kanske lite ensamt ibland. Det behövs fler träningsmorsor där ute och jag tycker du bidrar med ny syn på dig själv och det ger mycket.

  Svara
  • Petra Månström

   Kram på dig! Snart är du åter i spåret!

   Svara
 2. Chatrine

  Jag beundrar dig verkligen. Du vågar vara kaxig (något bra) i de två kretsar som är tuffast av alla: träning och föräldraskap. Du vågar dessutom sticka ut och vara öppen och rak på ett sällan skådat sätt. Heja dig! Jag som inte haft småbarn på (onödigt) länge älskar att läsa dina inlägg. Du väcker nämligen en massa tankar och funderingar om beteenden och fysik – mina favoritämnen 🙂

  Svara
  • Petra Månström

   Vad roligt att höra! Kram!

   Svara
 3. Hanna

  Hej Petra, jag tycker det är jätteroligt att läsa din blogg just pga kombinationen träning, mamma, och åsikter! Jag håller inte alltid med dig i allting, men det är fantastiskt med någon som verkligen säger hur hon känner och varför och inte bara skriver om den drömvärlden som många andra. Jag är löpare, PT, gravid, och bor i Australien och är väldigt fascinerad över folks ”expertisråd” när det gäller vad jag borde och inte borde göra, det ör väldigt intressant att följa dig och dina upplevelser! Tack för en bra blogg och fantastisk podcast!

  Svara
  • Petra Månström

   Tack fina!

   Svara
 4. Anna

  Kärlek till dig! Känner så väl igen mig i rädslan för att inte passa in, liksom i tvivlet på om man överhuvudtaget vill passa in. En sak jag försöker lära mig, med varierande framgång, är att tänka att jag passar in precis som jag är. Kanske det kan vara till tröst att tänka att du för några år sedan tvivlade på om du var en ”riktig” löpare och att du nu med självklarhet identifierar dig som en? Hoppas att du snart vågar tänka på dig själv som en förebild – för det är du!

  Svara
  • Petra Månström

   Kärlek tillbaka!

   Svara
 5. Fröken A

  Kram till dig! Du är bra som du är! Kan så väl känna igen mig i den där osäkerheten, har också varit mobbad.

  Svara
 6. Malin

  Hej Petra! Jag gillar din blogg och dina tankar. Jag har inga barn själv, men kanske kommer det några sådana i framtiden 🙂 Jag delar din passion för träning av olika slag och gillar hur du delar med dig av ”förbjudna” tankar kring ibland känsliga ämnen. Det är så befriande. Om jag någon gång får barn kommer jag säkert vilja gå tillbaka och läsa dina kloka ord. Kram och fortsätt skriv!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen