M

LAGA MIN SUPERGODA, GRÖNA ÄRTSOPPA!

av | okt 5, 2017 | Samarbeten | 2 Kommentarer

På mitt Instagramkonto har du just nu chansen att vinna en riktigt vass värstingblender från OBH Nordica. Här får du recept på en riktigt uppiggande och god, grön ärtsoppa som du snabbt svänger ihop med blendern.

GRÖN ÄRTSOPPA
Volym: 1 full 2-litersbehållare
INGREDIENSER
• 10 dl frusna gröna ärtor
• 30 gram färska spenatblad
• 2 vitlöksklyftor
• 1 stor schalottenlök
• 5 dl vatten
• ½ matsked buljong
• 250 ml grädde
• 3 matskedar sherryvinäger
• 6 stora myntablad
• Salt och peppar efter smak
• Rostade solroskärnor

INSTRUKTIONER:
1. Ta ut de frysta ärtorna från frysen och tina i rumstemperatur i cirka 30 minuter innan du lägger ner dem i blendern.
2. Skala vitlök och schalottenlök och hacka den grovt. Lägg ner lök och vitlök i blendern tillsammans med myntablad, spenatblad, grädde, vatten, sherryvinäger och kryddor.
3. Välj inställningen för soppa (7 minuter) och under tiden rostar du solroskärnorna i en torr stekpanna i 2-3 minuter.
4. Häll soppan i skålar och strössla över solroskärnorna.
5. Servera!
Foto bilden ovan: Petra Månström

Taggar

2 Kommentarer

  1. Elin

    Det här ser väldigt gott ut! Grönt är skönt! Men ska den inte värmas något? Äter du den kall?

    Svara
    • Petra Månström

      Nej, den ska inte värmas. Blanda bara ihop allt och ställ kallt 🙂

      Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen