M

Kontaktlinser – räddningen för närsynta snorsportare

av | sep 24, 2017 | Samarbeten | 0 Kommentarer

När jag gick i andra klass konstaterades det att jag var närsynt och behövde synkorrigering. Glasögon var det enda som funkade för mig när jag var så liten, men jag drömde om den dagen då jag äntligen skulle få börja använda linser.

Sedan gick åren och som femtonåring fick jag äntligen börja med linser. På den tiden körde jag med månadslinser som man använde dagtid och tog ur innan man gick och lade sig på kvällen, men det har hänt mycket sedan dess. Den riktiga frihetskänslan kom när jag för första gången fick prova dygnet runt-linser. Tänk att äntligen få slippa greja med linser och rengöring varje morgon och kväll utan bara få leva livet! Underbart!
Synoptik
Linserna är verkligen en förutsättning för min aktiva livsstil och hittills har det fungerat väldigt bra med linser. Ska dock erkänna att jag inte hållit mig särskilt uppdaterad på nyheter inom det här området förrän Synoptik kontaktade mig och ville göra ett samarbete. Nu vet jag att jag inte behöver acceptera dygnet runt-linser som skaver mot ögat framåt kvällen, för numera finns det linser som släpper igenom mycket mer syre och är skonsammare för ögat än äldre modeller. Och ibland är det faktiskt skönare med endagslinser som man sätter i på morgonen och tar ut innan man lägger sig. Min tårvätska påverkas mycket av mina hormoner, så några dagar i månaden är det helt enkelt skönare med endagslinser.
Synoptik
Samarbetet med Synoptik går ut på att jag först skulle göra en synundersökning i deras butik i Sturegallerian här i Stockholm för att hitta rätt linser för just mina ögon och min livsstil. Vilka linser det blev ser du ovan, ”Comfilcon A” är dygnet runt-linserna och det andra linsparet är endagslinserna.

När linserna väl var utprovade skulle jag få prova deras linsprenumeration Linser All-Inclusive™. Det innebär att jag kommer att få linserna automatiskt direkt hem i brevlådan i god tid innan jag annars skulle behövt beställa fler. Jag kommer att berätta mer om prenumerationen när den startat, men det här är det som ingår, oavsett hur mycket eller lite du betalar för dina linser: 
  • Linserna fraktfritt hem i brevlådan (värde 200 kr/år)
  • Kommande årskontroll (värde 498 kr/år)
  • Extra linskontroller vid behov (värde 498 kr/st) 
  • Kostnadsfria reservlinser (värde 100 kr/gång) 
  • Möjlighet att pausa prenumerationen och göra ändringar under bindningstiden, t ex ändra linstyp eller antal dagar per vecka
  • 25 % rabatt på glasögon och 10 % rabatt på solglasögon
Just nu har Synoptik ett mycket förmånligt erbjudande när du tecknar deras prenumeration: de bjuder på linserna fram till nyår. Erbjudandet gäller till och med 31/10-2017.
Här hittar du mer information om erbjudandet och kan dessutom boka tid för synundersökning. Jag lovar att uppdatera er hur det går för mig och mina nya linser. 

Foto bilderna ovan: Jonas Hansen & Petra Månström

Taggar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen