M

Kim: "På innebandyplanen sprang jag för mycket"

av | apr 5, 2016 | Blogginlägg | 0 Kommentarer

löpare-kim
Tisdag och dags för ännu en veckans löpare! Den här gången är det Kim Öberg, 29, som bor tillsammans med sina löparskor i Södertälje. 
Hur länge har du löptränat?
– Jag har löptränat regelbundet sedan 16 års ålder då jag började springa en del millopp. Höll då även på med innebandy och hade mest fokus på det.
Hur kom det sig att du började?
– Jag älskade att springa redan som liten, min pappa sprang en del lopp. Vid sidan av alla andra idrottsaktiviteter av olika slag så sprang jag många knattelopp. På innebandyplanen sprang jag för mycket (hur nu det är möjligt) och mina lagkamrater gillade inte alltid att jag bad tränarna om att köra stafettövningen ”idioten” så ofta som möjligt för att få springa extra mycket. Sprang mitt första halvmaraton 2010 och marathon 2011, sedan har det bara blivit allt mer.
Ungefär hur kan en träningsvecka se ut för dig just nu?
– Jag springer cirka 6-7 mil/vecka fördelat på 3-4 pass. Blir också 3-4 pass/vecka där det antingen är boxning, spinning eller ren styrketräning. Ibland lyckas jag även få till ett yogapass, vilket jag försöker bli bättre på.
Vilka är dina eventuella mål med träningen?
– Den senaste tiden har målet varit att med hjälp av träningen hålla mig över ytan då jag kämpat ganska mycket med att må bra i själen. Har som närmaste mål att ta mig runt TEC 50 miles .
Tränar du något annat än löpning, i så fall vad?
– Boxning (motionsnivå), spinning och styrketräning.
Vilken är din syn på kost? Hur äter du?
– Jag äter alldeles för dåligt.
Pryl du inte kan vara utan på löpturen?
– Är inte så mycket för prylar. Fokuserar på att komma ihåg att ta på mig skorna 🙂
Ditt bästa löparminne?
– Mitt bästa löparminne var första gången jag sprang Stockholm Marathon, känslan av att gå i mål och känna att kroppen gör jävligt ont och 20 sekunder senare längta till nästa gång det ges möjlighet att få uppleva det man precis har gjort.
Till sist: DITT bästa tips till andra som är sugna på att börja springa men inte får tummen ur och hittar motivationen?
– Sätt upp ett mål, och ha många delmål på vägen dit. Om du har möjlighet träna tillsammans med andra, en vän eller häng med någon löpargrupp där du kan inspireras och peppas av andra fina själar.

Taggar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen