runningshoe

Minilöparskor från New Balance. Huuuur söööööta? 😉

 

”Inte en till bebisgalge – NU avföljer jag!”
”Har hon inget annat att skriva om än sina barn?”
”Jaha, nu skriver hon om barnsängar också. Kan man dubbelavfölja?”

Ovanstående är jag för inte så länge sedan. Typ nio månader kanske. Bebisar fanns inte på världskartan för mig, det enda som gällde var jobbet, träningen och så lite familj på ett hörn. Men familjedelen tog inte särskilt mycket tid, det var träning och jobb som jag prioriterade högst. Absolut inget fel i det, jag led inte på något sätt. Men så kom nyheten om att det fanns en bulle i ugnen och sakta men säkert började jag intressera mig för barnprylar. Kunde gråta en skvätt när jag såg ett par riktigt söta bebistofflor och det värkte i det blivande mammahjärtat när minilöparskor för bebisar dök upp i Instagramflödet.

LÄS OCKSÅ: 5 anledningar till din träningsdipp

Efter påtryckningar från bekanta lade jag till och med ut någon bild på mig där den begynnande gravidmagen syntes, fast jag hade lovat mig själv att ALDRIG lägga ut sådant trams i sociala medier. Men jag var ju ändå stolt på något vis, över det som pågick i kroppen. Att ett nytt liv växte fram därinne. Oerhört häftigt och ofattbart. Och självklart ointressant för många av mina följare som avföljde. Noterade trenden: lade jag ut något neutralt träningsbetonat hände inget särskilt med följarskaran, men om jag instagrammade något bebisrelaterat så försvann genast ett tiotal följare. Sedan tillkom ju såklart nya, men det var verkligen fascinerande det där med avföljandet. Kunde riktigt se framför mig hur folk reagerade som jag gjorde för mindre än nio månader sedan och genast tryckte på ”Avfölj” för minsta lilla bebisgrej.

LÄS OCKSÅ: ”Så där ser man väl inte ut om man springer så mycket?”

Vill inte kasta skit på någon med det här inlägget, jag fattar att bebisprylar och gravidmagar har noll intresse för de flesta som inte själva är inne i den här loopen. Men det är ändå fascinerande att få saker drar fingret till avföljaknappen som just de här ämnena. Min ambition är ju såklart att komma igång med löpträningen igen så snart kroppen vill, jag längtar verkligen ihjäl mig till den stunden då jag får snöra på skorna och springa iväg. Kanske med en löparvagn framför mig – får se hur många som avföljer då…

Önskar dig en fin fredag!

Share: