M

Invigde löparvagnen igår!

av | jan 25, 2016 | Blogginlägg | 8 Kommentarer

loparvagn1

Adrian var lite grinig inledningsvis, sedan somnade han och snarkade högt. Foto: Jonas Hansen.

Ända sedan jag såg en löparvagn med tillhörande löpare för några år sedan har jag drömt om att få ge mig ut och springa med en sådan.

Nu är det förhoppningsvis inte lång tid kvar tills jag kan förverkliga min dröm. Igår kunde jag inte längre hålla mig utan tog fram min nya, fina vagn för en promenad med Adrian. Man rekommenderar ju inte löpning med vagnen förrän barnet själv kan hålla uppe sitt huvud, men promenad går ju bra.

loparvagn2

Okej, nu räcker det med vinter, åtminstone här i stan. Nu vill jag ha vår och torra, rensopade vägbanor! Foto: Jonas Hansen.

Hur gick det då? Jo, efter lite inledande protester när vi satte ner honom i vagnen så somnade han sött och vaknade inte förrän vi var tillbaka hemma i lägenheten. Nu vill jag bara ha vårvärme i luften, sol och rensopade vägbanor så att jag kan ge mig ut och springa på allvar med min son. Hoppas, hoppas att han kommer att gilla det!

Tar tacksamt emot alla sorters tips från er med erfarenhet av löpning med vagn! Vilka pass brukar ni köra med vagnen? Hur har era barn reagerat på vagnen? Hur brukar det gå när ni är ute? Hur klär ni barnen? ALLA tips är av värde!

Taggar

8 Kommentarer

 1. Anna

  För några år sen fanns ett tillbehör till Chariot för spädbarn (det ser ut på bilden som att det är Chariot du har). Tillbehöret är en ”hängmatta” man spänner upp ovanför sitsen. Genom slitsar i hängmattan trär man gren-spännena och man kan sedan spänna fast bebisen. Jättemysigt tyckte min knodd. Vet inte om hängmattan finns kvar i sortementet dock.

  /Anna

  Svara
  • Petra Månström

   Jepp, hängmattan finns kvar 🙂 Ska lägga in den sen.

   Svara
 2. Kjell.nilsson

  Sitter o fikar vid utkanten gamla stan
  Ser snöslask fri asfalt norr m strand
  mm redan nu kan du hitta några km
  Som är ok spring fram o tillbaka så
  Bli det en sväng.Oavsett vagn se till
  Att de ej är för varma känn på kroppen.
  Även vid regn rena bastun under
  Regnöverdraget
  Glöm ej fika ! jag gläds mig dig rena proffsvagnen
  Sett föräldrar springa med vanlig vagn
  men det Går nog bara kortare sträckor

  Svara
 3. EnAnnanAnna

  Det finns ju även liggvagnar som funkar bra som löparvagnar! Jag är själv jättedålig på varianter (har aldrig kommit på tanken att springa med barnvagn, haha) men har vänner som har sprungit jättemycket med vagn från att bebisen var några månader. Då har de inte behövt vänta in att barnet kan sitta och hålla huvudet själv.

  Svara
  • Petra Månström

   Är barnet fastspänt i liggdelen? Att springa med liggvagn där barnet inte är fastspänt skulle jag inte rekommendera.

   Svara
 4. Malin

  Nackdelen med Chariot-vagnen tycker jag är att det inte går att välja om barnet ska sitta framåt eller bakåt. Jag började med korta rundor med vaggan när sonen var fem månader ungefär. Det fungerar jättebra om han är trött. Då sitter han nöjd och kikar en stund o somnar sen gott. MEN; när han sedan vaknar och inte vet var han är eller kan se mig så börjar han ALLTID att gråta. Så jag vågar mig inte ut på längre rundor än jag vet att han sover. Max en mil, men oftast 7-8 km. Sen är det ju olika hur barnen trivs i vagn. Viggo har vart väldigt anti sedan födseln. Det var först runt halvåret som han började acceptera liggvagnen. Det var inget vidare för en träningsfantast som mig som älskar att vara utomhus. Och bärsele är ju hur bra som helst, men det sliter att ALLTID bära runt.. Hoppas att Adrian är mer vagnglad! 🙂 Tur att vi har partners så vi kan komma ut o springa själva ibland 😉

  Svara
 5. Andrea

  Jag har sprungit med vagn sen ungen var 6 veckor, en gammal Mountain buggy tror jag den heter så har haft ungen i liggdelen hela tiden. Har gått fint även utan att jag spänt fast henne. Nu är hon 8 mån så less på att ligga i liggdelen men ska hon sova funkar det fortfarande fint. Har dock köpt en billig löpvagn nu, trille jogger, så ska bli spännande att testa skillnaden. Har säkert sprungit 30-40 mil med vagnen sen hon föddes men springer bara vanlig distans med den. Springer istället för att promenera, oavsett vart jag ska. Tipp topp för oss båda. 🙂

  Svara
 6. Anna

  Väldigt roligt att springa med vagn tyckte jag. Man får tänka lite på sitt löpsteg så man fortfarande är rak och inte hänger på styret.
  Ett tips är att ha en rem runt armen fastsatt i vagnen, tror att det finns på det flesta modeller. Ramlar man vill man inte att vagnen ska rulla iväg på egen hand.
  Jag sprang länge, tills våran dotter blev för stor för vagnen. Hon har alltid tyckt det är roligt och faktiskt sällan sovit utan mer varit med och velat ha kottar eller liknande att pilla med.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen