M

Ilska, tårar, frustration! Livet helt enkelt!

av | jan 1, 2019 | Livet, Personlig utveckling | 15 Kommentarer

Du vet när man haft det extra tufft den senaste tiden och har väldigt lätt för att ”krascha”? Det vill säga bli jättearg över småsaker, gråta så att tårarna sprutar för minsta lilla? Det där är jag just nu.
Det är aldrig lätt att skriva inlägg som det här. Men samtidigt vet jag att när man gläntar på dörren till den där verkligheten som pågår bortom Instagramfiltren så blir det väldigt uppskattat. Och det är också skönt att få skriva av sig och bolla tankar med er som läser. Så därför tänkte jag dela en sak som hände i förrgår.
Vi hade varit och handlat och som vanligt märkte vi när vi kom hem och packade upp allt att vi hade glömt att köpa citroner. Och eftersom vi skulle äta tacos med guacamole som sambon skulle laga till från grunden så var citroner nödvändiga. Detta sade Jonas utan att erbjuda sig att själv gå och handla citroner. Och jag som i stort sett alltid är den som går och extrahandlar när vi har glömt något (inte konstigt egentligen eftersom han lagar nästan all mat) kände hur ilskan rann till:
– Jag går väl och köper citronjäveln då!!! Som jag alltid gör!!! Du går ju aldrig och extrahandlar, det är jag som ska fixa ALLT!
Jonas såg såklart ut som ett frågetecken. Det hade jag också gjort om någon avgrundsvrålat ”CITRONJÄVEL” så som jag gjorde. Sedan drog jag iväg och dängde igen dörren efter mig. Och redan efter några hundra meter hade jag glömt varför jag var arg. Nu fick jag ju ta en skön promenad och dessutom lyssna klart på den där podden som jag aldrig hinner lyssna på. Men det var som bortblåst när ilskan rann till.
Nej, det är inte lätt att vara människa. I mörka stunder kan jag känna att jag borde få mer bekräftelse för att jag jobbar så hårt som jag gör. Att jag varje dag skriver långa listor över vad jag måste göra, att jag ofta känner frustration över att jag aldrig hinner beta av allt på listan. Och att jag är en sån där person som måste bocka av allt på listan för att inte känna stress.
Att just nu inte kunna springa av hälsoskäl är förstås extra jobbigt. Jag vet ju att en löprunda är bästa medicinen mot det här. Får nog bli en sväng till terapeuten snart, brukar känna mig så skönt ”rensad” efter en terapitimme. Fler här som känner igen sig? Hur brukar ni göra när ni känner ilska, stress och frustration? Och av någon anledning inte kan springa? 😉
Stor kram och gott nytt 2019!
Foto bilden ovan: Jonas Hansen

Taggar

15 Kommentarer

 1. Helena

  Ta hand om dig.❤️

  Svara
 2. Stephanie

  Stor igenkännande på detta.
  Jag brukar yoga, sätta mig med hundarna,baka/laga mat

  Svara
  • Petra Månström

   Städa har jag märkt funkar rätt ok också, skönt efteråt ❤️

   Svara
 3. Lisa

  Jag städar också… Sorterar och städar. Gärna med en spännande deckare i lurarna. Känslan när man bara är trött och sur är skit. Varit där liiiiiite för mycket siste tiden ?. Måste nig också en tur till min prattant för luftning och sortering. Träning brukar hjälpa mitt huvud men nu i det sista har kroppen varit minst lika sliten som knoppen och träning är sjukt tungt. Blä!!!! Och en kram till dig. Känner igen mig i så himla mycket av allt du skriver ❤️

  Svara
  • Petra Månström

   Ja usch, man gillar ju inte sig själv när man är så här… Men jag hoppas att det snart blir bättre! Kramar!

   Svara
   • Lisa

    Tack. Ja det hoppas jag med. Vinterhalvåret är inte min bästa tid på året så om inte annat så hoppas jag våren hjälper, när den kommer ❤️

    Svara
 4. Klara

  Oh ja!
  Fick astma och stor problematik med allergi för två år sedan och kunde inte träna alls. Innan det tränade jag tre gånger i veckan & innan jag blev så mycket sämre 7-8 pass i veckan. I början när jag inte kunde träna alls var det jobbigaste det mentala och jag kände att jag var så arg hela tiden! Förbannad på allt. Nu är läget lite bättre men ändå inte helt, kan träna 2 gånger i veckan men de andra dagarna blir jag som ett monster känns det som. Antingen fly förbenad eller gråter som en flodhäst (om de nu gråter väldans mycket). Men jobbar på det!

  Svara
  • Petra Månström

   Förstår precis!!! Att inte kunna träna alls suger verkligen. Att inte kunna träna det man vill är jobbigt men man överlever. Men när kroppen inte är med på banan…det är inte kul. Stor kram till dig och hoppas det blir bättre snart!

   Svara
 5. Ia

  Nu vet jag inte varför du är deppig, om det beror på pms/pmds ? Så kan jag rekommendera yaz, p-piller! Ville själv inte börja med p-piller men när jag mått dåligt i över två är pga pmds så fick jag lov att börja! Vilken skullnad! ?? Är som en ny människa ? ska dock tilläggas jag har istället fått huvudvärk som en biverkning men hoppas den släpper snart ? kram kram

  Svara
  • Petra Månström

   P-piller funkar inte längre för mig pga myomen. Men tack för tips iaf ❤️

   Svara
 6. Clara

  Igenkänning, känt mig sån hela hösten, separerade i oktober och nu nästan 4 veckor utan löpning pga sjukdom. Men jag tänker som så att jag behöver möta de tankarna. Igår ringde jag en kompis och snörvlade och grät men sen kändes det bättre med distans. Ta hand om dig?

  Svara
  • Petra Månström

   Så klokt av dig att våga möta de där tankarna! Bättre än att skjuta upp det. Stor kram till dig!

   Svara
 7. Anna

  Stor kram på dej Petra och tack för att du orkar vara ärlig. Önskar dej ett toppen 2019 och att du snart skall kunna njuta i löpspåret igen!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen