M

Hit går dagens ros!

av | jul 20, 2015 | Blogginlägg | 1 kommentar

Skärmavbild 2015-07-20 kl. 14.54.31
Skärmavbild 2015-07-20 kl. 14.54.17
Idag är jag extra glad! För jag nåddes precis av den fina nyheten om underklädesföretaget Aerie som i fjol lanserade kampanjen ”Aerie Real”.
Syftet med den var att visa upp modellerna precis så som de ser ut, med bristningar, ärr, tatueringar eller vad det nu kan vara. Blir varm i hjärtat när jag surfar in på Aeries Instagramkonto och ser bilderna, tänker att just det här behöver vi mycket mer av här i Sverige. För finns det något värre för en kroppsnojig kvinna än att ständigt matas med modebilder där modellerna har retuscherats så hårt att de inte ens har minsta lilla valk när de sitter ner? Det bästa med kampanjen, förutom att den sprider en massa bra och sunda vibbar, är att den har genererat en ökad försäljning för företaget med nio procent.
Åh, vad jag älskar att se bilder på människor där man faktiskt kan få ett hum om hur ett plagg kan tänkas sitta! Vad säger ni, är det inte roligare att se oretuscherade bilder av den här typen? Vilken syfte fyller egentligen de retuscherade modellbilderna, förutom att ge andra människor ångest?

Taggar

1 kommentar

  1. Chatrine

    Jag tycker att det är super att de visar oretuscherade bilder. Jag har inte mött många som ser ut som på HMs bikinibilder, varken storleksmässigt eller har den där helt släta huden de har 🙂
    Jag har inte sett bilderna men jag hoppas att de även visar trådsmala tjejer för faktum är – vissa är väldigt smala av naturen. Jag har en vän som är liten och tunn – hon får jätteofta påhopp på sin storlek. På något sätt anses det ok att påpeka utseende och storlek om en person är riktigt smal. Jag själv har en kurvig kropp och mår bra med den men tycker att det ibland kan slå över åt fel håll med ”kurvigt är bäst”.
    Heja oretuschat!

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen