M

Här kommer en känga till Stockholms taxibolag!

av | jan 21, 2016 | Blogginlägg | 18 Kommentarer

babyskydd
Babyskydd – ingen självklarhet i maskinparken hos Stockholms taxibolag. Hur det ser ut i resten av landet får ni gärna berätta. Foto: Pinkorblue.se.
Alltså, vad är det frågan om? Är fortfarande inne på morgondagens (dagens blev det visst nu…) flygresa. Tidigare ikväll ringer sambon till taxibolaget vi brukar åka med, Taxi 020, för att boka en bil till flygplatsen imorgon bitti.
Jo – det går bra, säger damen i luren. Men så påminner jag sambon om att han måste säga till om att vi behöver ha babyskydd i den bokade bilen. Men se, då går det plötsligt inte alls. Eller kanske, eventuellt. Hon kan skriva in att vi önskar ett babyskydd men kan inte garantera ett. OKEJ? Inte garantera? Så vad gör vi med Adrian om det kommer en taxi utan babyskydd? Väntar på bättre tider..?
Vi ringer runt till de större taxibolagen i Stockholm och får antingen svaret att det inte finns babyskydd att tillgå, eller att de inte kan garantera att det finns ett. Jag blir alldeles matt. De måste skämta? Eller är det så här illa, på riktigt?
För övrigt tar vi flygbussen imorgon, det kändes plötsligt som en mycket bra om än lite bökigare idé… Jag brukar annars gärna åka kollektivt, men just en sådan här gång när det är lite extra nervöst med premiärflygning med bebis och allt hade det varit skönt att få mjukstarta med taxi istället för att ta del av morgonrusningen på t-banan.

Taggar

18 Kommentarer

 1. Linda

  O, nej vad kass! Både i Malmö och i Umeå gick det att boka med garanti. Lycka till!

  Svara
 2. Ina

  Har varit så länge.
  Men ta med babyskyddet så kan ni åka taxi även på resmålet!

  Svara
  • Petra Månström

   Problemet är bara att vi inte äger ett sådant. Det är rätt mycket pengar man ska ut med i samband med att ett barn föds och vi kände väl att ett babyskydd lär vi inte behöva använda så många gånger att köpet motiverar sig… Vi äger ju ingen bil. Men kanske dags att införskaffa ett ändå.

   Svara
 3. Astrid

  Hej!
  Flyger ni från Arlanda kan jag varmt rekommendera Arlanda Express. Dyrt ja, praktiskt ja, snabbt ja. Du slipper tokstressen och svetten innan resan!
  Trevlig resa och lycka till!
  Astrid

  Svara
  • Petra Månström

   Bra tips! Dessvärre flyger vi från Bromma…

   Svara
 4. Elaine

  Det finns många babyskydd på blocket.se. Borde räcka med 500 kr för enklaste varianten (och den räcker utmärkt).

  Svara
  • Petra Månström

   Vågar man köpa ett begagnat babyskydd? Man vet ju inte vad den har varit med om? Lite som begagnad hjälm.

   Svara
 5. Elaine

  Jag tänker att en måste kunna lita på sina medmänniskor och säger de att skyddet är okrockat så… Vi har haft begagnade i nyskick till tre barn.

  Svara
  • Petra Månström

   Jo, i och för sig. Är väl bara en übernervös premiärmamma 🙂

   Svara
 6. Sandra

  Vi köpte en Brio för 500 sek på Blocket och det funkade fint,fint. Den var ny och anvämdes typ några gånger av de första ägarna. Synd att kasta pengar.
  Sandra

  Svara
 7. Xana

  Ett begagnat babyskydd som ni köper och har är hundra gånger bättre än att låna taxibolagens! Taxibolagens är också begagnade och de kanske inte tar så väl hand om dem.

  Svara
 8. Maria

  Vet inte hur det funkar i storstan men i vår lilla stad kan man hyra ett babyskydd för ett halvår. Kostar ungefär som ett begagnat men med garanti att det inte har krockats. Iofs försent inför flyget men nästa gång kanske?

  Svara
  • Petra Månström

   Lät fantastiskt! Jag vill också hyra babyskydd i ett halvår.

   Svara
 9. Sanna

  Vilken tur att flygbussen hade babyskydd då.

  Svara
 10. Anna

  Låna babyskydd av kompis?
  Hyra?
  Köpa begagnat på Blocket?
  Hade flygbussen babyskydd? För det är väl lag på att man ska vara fastspänd i buss också?

  Svara
 11. Karin

  Vi köpte begagnat babyskydd, var som nytt. Senare bilstol vill jag ha ny, men just babyskyddet använder man ju sâ kort tid och vi har inte heller egen bil. Däremot är det väldigt smidigt att ha, sâ kan man fâ skjuts när det behövs! Dom man hyr är ju ocksâ ”begagnade”, eller?

  Svara
  • Petra Månström

   Jo, det har du rätt i att de man hyr är begagnade!

   Svara
 12. Linda

  Skulle inte lita på taxibolagens babyskydd heller då om du inte vågar köpa ett begagnat.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen