M

Fransarna, min räddning i vardagen!

av | feb 12, 2016 | Blogginlägg | 2 Kommentarer

fransar
Idag under en löptur runt Kungsholmen, ”sminket” sitter där det ska – utan att kladda! Foto: Petra Månström.
Har fått en hel del frågor på mejlen och på Instagram om min ögonfransförlängning. Det är förstås roligt att de uppmärksammas. De är min vardagslyx som jag, inspirerad av en vän, började med för ett par år sedan. Har aldrig ångrat mig, jag älskar dem!
Här kommer svar på några av de vanligaste frågorna:
Är det en förlängning?
Ja 🙂
LÄS OCKSÅ: Låt folk se ut som folk, för bövelen!
Hur länge har du haft den i sådana fall?
Sedan 2014.
Var gör du dem och vad är det för metod?
Jag gör dem på Spasaloon by Malin här i Stockholm och metoden kallas ”volume lashes”. Det innebär att själva lösögonfransen består av flera strån för att ge tätare ögonfransar. Perfekt för dig som har glest mellan dina naturliga fransar. Om dina egna fransar är väldigt ljusa och/eller korta kan en förlängning också ge ett härligt lyft.
LÄS OCKSÅ: Hit går dagens ros!
Hur mår dina fransar under?
Min ögonfransterapeut Malin kollar alltid status på dem när jag är på behandling hos henne och de mår bra. Volume lashes-metoden är extra skonsam mot de naturliga fransarna och tynger inte ner och sliter på dem som andra, äldre metoder kan göra.
Slipper man ha mascara?
Ja. Jag använder ibland mascara på undre fransraden (har bara förlängning på den övre), men mestadels använder jag ingen mascara alls. Somliga brukar ha mascara också på ”fejkfransarna” men det tycker jag bara är krångligt. Sådan glamfaktor behöver jag inte 🙂
Fungerar det bra med löpningen?
Japp, det funkar toppen. Har bland annat sprungit både Swissalpine Marathon och Ultravasan med dem, i ösregn. Bara du är noga med att inte svettas och/eller duscha i 24 timmar efter behandlingen så att limmet hinner härdas så är det lugnt. Du kan tvätta fransarna och t o m gnugga dem utan att de lossnar. Håller man på med simning så skulle jag rekommendera att du inte tar en för lång förlängning så att de tar emot simglasögonen och fastnar, samma sak om du ofta har sportglasögon på dig. Jag har en förhållandevis kort förlängning jämfört med vad många andra gör, men det känns mer naturligt och passar min sportiga livsstil bättre.
LÄS OCKSÅ: Snorsporten har blivit fashion
Vad händer om man inte får tid för refill inom fyra veckor?
Jag ser alltid till att boka upp flera tider i förväg. Skulle Malin få förhinder så kan någon av hennes kollegor rycka in, eller så går jag till någon annan salong som hon rekommenderar. Men detta har bara hänt ett fåtal gånger.
Vad kostar det?
Jag betalar ungefär 700 kronor för en timmes behandling. Det är en slant, absolut, men då slipper jag köpa en massa dyrt smink som mascara och annat. Jag har princip slutat med smink sedan jag började med fransarna, det enda jag använder är mineralfoundation och ögonbrynsskugga.
Hoppas detta hjälpte någon! Kan varmt rekommendera fejkfransar till stressade mammor som inte har tid att stå och sminka sig i evigheter på morgnarna. Du är snygg på en gång när du vaknar! Se bara till att ha en ”fransborste” som du separerar fransarna med efter duschen. Ett effektivt sätt att få dem torra snabbt när de blivit blöta är att föna dem med hårfönen 🙂
 

Taggar

2 Kommentarer

 1. Maria

  Hej Petra
  Vill bara tacka för en inspirerande blogg! Jag blev mamma i slutet av december och känner igen mig i många av dina tankar och utmaningar gällande träning, arbete och föräldraskap! Du sår frön som är värda att fundera vidare på, både för mig och för min man som smygläser ”den där mamma-bloggen”!
  Vh Maria

  Svara
  • Petra Månström

   Tack, fina du!

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen