M

Från surtant till glad tjej

av | feb 6, 2016 | Blogginlägg | 5 Kommentarer

springbild
Selfie i Hagaparken. Foto: Petra Månström.
I morse var allt piss. Adrian hade varit orolig sedan tre på morgonen och jag hade mensvärken from hell. Och så huvudvärk och blodblåsor under tre tånaglar ovanpå det.
Hade inte den minsta lust att ge mig ut och springa, utan drog ut på frukosten och övervägde att lägga mig och softa i soffan resten av dagen. Men så kom jag på att en liten, liten kort runda skulle ju faktiskt kunna dämpa mensvärken något – jag vet ju att det har funkat historiskt. Så jag gav mig ut lite planlöst, joggade bort mot Karlberg, fick feeling och fortsatte mot Norrtull och blev sugen på Hagaparken. Snurrade runt där ett tag och myste, bevittnade bland annat en bröllopsfotografering i vassen nere vid Brunnsviken. Friskt!
Stannade till för lite selfieplåtning och blev så nerkyld att jag tappade geisten något. Så då bestämde jag mig för att jogga hemåt igen, det ska vara roligt att springa ju. Väl hemma på bryggan vid Ulvsundasjön igen stannade klockan på två timmar och jag noterar det längsta löppasset på över ett år. Underbart! Behövde verkligen det här och frågan är om familjen inte behövde det ännu mer än jag. För när man mår som pissigast är faktiskt ofta löpning lösningen, hur jobbigt hurtigt det än kan låta. Störde mig förresten sjukt mycket på folk som går i bredd på gatan och vägrar vika en tum när man ska passera dem. Men det sparar jag till ett annat inlägg, nu vill jag vara kvar i den här positiva känslan ett tag.
Fler som sprungit idag? Hur gick det? Hade ni också Lars Norén-väder? 

Taggar

5 Kommentarer

 1. E

  Jag körde en lugn runda på 5 km i duggregn i ett försök att höja humöret och det funkade perfekt. Resten av dagen har jag gått med ett leende på läpparna!

  Svara
  • Petra Månström

   Härligt!!

   Svara
 2. Maria

  Jaa! Löpning/jogg/lufs/pw/promenad – är bästa dopingen mot depp. Hade planerat en helt nödvändig (rent mentalt) löptur idag, men vaknar med hosta och halsont. Alltså vilken besvikelse :(. Släpade mig ändå ut på en långsam promenad, humöret steg några grader iallafall :)!

  Svara
  • Petra Månström

   Usch, trist med halsont! Krya på dig!

   Svara
 3. Linda Assarsson

  Löpning hjälper alltid, mot allt 😉
  Oavsett hur jag mår så mår jag alltid, alltid bättre efter ett löppass! Utan löpningen skulle jag ha skyhöga psykologkostnader 😉
  Sprang 16 km till jobbet idag, makalöst härligt trots gråvädret i Stockholm!
  Kommer ofta på mig själv med att springa med ett enormt leende, sjung högt & ofta typ fuldansa i farten..
  Folk tror säkert jag e lite knasig, men det bjuder jag på!
  Det där med folk som går i bredd och vägrar flytta..gör mig tokig 🙁
  Kommer säkert le igenkännande när ditt inlägg om detta ämne kommer 😉
  Tack för en kanonbra blogg Petra!!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen