M

Första löprundan med vagnen!

av | jan 31, 2016 | Blogginlägg | 13 Kommentarer

chariot1

Insåg när jag kommit hem och kollade på bilderna att jag tydligen lyckats matcha vagn med såväl kläder som skor, haha. Foto: Jonas Hansen.

Den har stått i barnvagnsförrådet och väntat sedan november förra året. I förra veckan invigde Adrian och jag vår löparvagn på en liten promenad och han verkade inte ha något emot att sitta inne i sin lilla ”kupé” fastspänd med trepunktsbältet (såg precis ut som om han satt i en cool sportbil!) 

Idag vaknade jag med superstela ben efter gårdagens långpass och då bestämde jag mig för att en superlugn återhämtningstur med vagnen fick det bli. Första löpningen med vagnen alltså! Vi klädde på Adrian hans vinteroverall i fleece och väl på plats somnade han direkt. När jag började springa med vagnen såg jag att han slog upp ögonen och såg sig yrvaket omkring. Oups, skulle han börja gråta nu? Men nej, han verkade istället vara jättenyfiken och följde med i det som hände. Hur mycket ser egentligen en tremånaders bebis? Fascinerande!

LÄS OCKSÅ: Invigde löparvagnen igår!

Hur kändes det att springa med vagnen då? Nu var det allra första gången jag testade och dessutom var benen jättestela, men känslan är ändå bra. Löpning med vagnen ger en ny dimension och faktiskt helt klart en ny utmaning i löpningen. Märkte direkt att här kommer överkroppen att aktiveras på ett helt nytt sätt och det kommer garanterat att vara till nytta vid vagnfri löpning.

LÄS OCKSÅ: Så påverkas din kropp av löpning med vagn

Planen är att Adrian och jag ger oss ut kortare och lugna rundor med vagnen så att han får vänja sig vid den. Längre fram i vår, när jag har banat in löpvagnlöpningen i kroppen är det inte otänkbart att det kanske rentav blir något långpass, då med vagn fulladdad med mat, blöjor, våtservetter, handdukar och förstärkningsplagg till mamma om det blir oväntade pauser. Löpning med vagn sker ju på barnets villkor, helt och hållet.

När vi kom in genom dörren hemma började Adrian stortjuta, förmodligen för att han var hungrig. Eller hur tolkar man det? Haha… Ni som brukar springa med vagn, på vilka pass har ni med den? Vad har era barn tyckt om att sitta i vagnen? Nyfiken, så berätta gärna!

Taggar

13 Kommentarer

 1. Arthur

  Vår lilla tjej brukar somna direkt ifall det är den tiden. Annars mest sitta och titta på vad som händer. Men är det någon specialsits i din vagn? För det rekommenderas väl inte att använda löpvagn för barn yngre än 6 månader?
  Ha de gott!

  Svara
  • Petra Månström

   Hej! Japp, jag har en ”Infant sling” i min vagn som är en specialsits för de riktigt små. Den officiella rekommendationen från tillverkaren är att när barnet är 0-6 månader så bör det vara promenader/powerwalks man gör med vagnen – med rätt produkt och rätt tillbehör. Men när barnet är redo för att sitta i vagnen under löpning är väldigt individuellt – rådfråga en barnläkare så får du veta vad som fungerar för just dig och ditt barn! Allt gott!

   Svara
 2. CO

  Jag tar bara lugna 5-8 km rundor med joggingvagnen. Mest för att det är lätt kuperat där vi bor och det fort kan bli tungt att löpa i många uppförsbackar. Men en vagn att springa med har varit en viktig investering för oss, jag hade aldrig kunnat träna så regelbundet som jag gör utan den! Heja

  Svara
  • Petra Månström

   Ja, jag tror också att kortare och lugna pass med vagnen känns som mest överkomligt.

   Svara
 3. Susanna

  Vår dotter älskar det och vi springer kortare kanske mellan 5-10 km med henne och har gjort sen hon var 5 månader. Hon är snart 16 månader och har hitintills aldrig protesterat. Dock svårare när de blir lite äldre när man inte vill att de ska sova.. För de har ju en viss sövande effekt vad de verkar.

  Svara
 4. Suzanne

  Körde passen som blev av. Jag köpte inte vagnen förrän jag hade två barn och bor i kuperat område. När man springer och samtidigt knuffar 30kg+ uppförbacke slutar man snabbt fundera på vilket slags pass man kör och är nöjer sig med det faktum att man kom ut. Barnen har både sovit och suttit och skrikit ”snabbare mamma, snabbare!” Det blev en hel del cykelturer med vagnen också.

  Svara
 5. Karin S

  Jag har två barn en treåring och en bebis 8 månader. Med första barnet var det i stort sett den enda vagnen jag använde efter 6-8 månader. Löprundor och långpromenader. Passade utmärkt. Tog med mat och gosedjur och så ut i naturen, varje dag under föräldraledigheten. Nu har jag precis börjat använda den med minstingen. Han verkar också gilla den. Jag har fram till nu sprungit med vanilga vagnen, så det är en fröjd att sätta honom i charioten istället. Vi har treåringen hos dagmamma 5km bort så jag transport-springer och hämtar.
  Bästa vagnen helt klart:) för en aktiv vardag.

  Varmt lycka till med löpningen och alla äventyr som du tar dig an och delar med dig av till oss.
  Heja dig! 🙂

  Svara
  • Petra Månström

   :-*

   Svara
 6. Karin

  Jag är tyvärr inte i form för riktiga långpass så jag har som mest sprungit 10-12 km med vagnen. Jag springer antingen distans eller intervaller. Ettåringen älskar det. Hon tjoar glatt när hon ser något skoj. Jag vill inte att hon ska sova i vagnen (jag orkar inte springa så länge som hon behöver sova) så jag springer helst när hon precis vaknat efter lunchvilan.

  Svara
 7. Emma

  Kul att du kommit ut med vagnen! Vi har också en chariot och jag springer nu de flesta pass med vagnen, har kommit upp till 10 km. Dottern är nu 7 månader och sover oftast eller sitter och tittar. Det går ju lite tyngre men jag tänker att det är bra träning. 🙂 Fast nu börjar jag bli väldigt stel i ryggen och funderar på om det är allt vagnputtande.

  Svara
  • Petra Månström

   Kul! Ja, jag såg en forskningsrapport om löpning med vagn – slutsatsen var att det är klokt att köra extra mkt kompletterande styrka…

   Svara
 8. Elin

  Hej! Jag har en son på 7 veckor och har funderat lite på en joggingvagn. Jag antar att du har kollat in de flesta modeller 🙂 Kan du göra ett inlägg och tipsa om lite jogginhvagnar?

  Svara
  • Petra Månström

   Japp, det kommer inom kort! Ska bara bli varm i kläderna med vagnen först 🙂

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen