M

Febrig bebis!! Mammahjärtat gråter!

av | jul 26, 2016 | Blogginlägg | 5 Kommentarer

Glansig blick, inte lika sprallig som han brukar vara, otröstlig… Och termometern visade 40,1 grader. 

Mammahjärtat går sönder när barnet är febrigt. När man ser honom ligga där i sängen helt matt och man känner sig maktlös. Alvedon har vi gett och den söta mangojuicen gick hem. Men ändå! Usch, så jobbigt. Har ni underbara läsare kanske några smarta tips att ta till när barnet är febrigt?

Taggar

5 Kommentarer

 1. Hanna

  Hejsan. När de har riktigt hög feber kan man varva alvedon och Ipren (finns både som sup och flytande). Håll honom så sval det går och så såklart väska vätska vätska när det är så här varmt. Piggelin är toppen (ja den innehåller socker men vi gör undantag när barnen är sjuka). Annars klämtuber med fruktpure som man kan ha i kylen. Lycka till!

  /Hanna som försöker natta en annan febrig liten kille

  Svara
  • Petra Månström

   Tack snälla!

   Svara
 2. Carro

  Sova utan pyjamas, bara lakan som täcke. Ta en sval dusch. Krossad is kan vara gott om inte flytande vätska går hem. Hoppas det går över snabbt, krya!!

  Svara
  • Petra Månström

   Tack för råd!

   Svara
 3. BillyB

  Som Hanna är inne på så rekommenderar sjukvårdsupplysningen att BLANDA paracetamol och ibuprofen (inte riktigt som Hanna skriver ”varva”) utan just _kombinera_ dem tillsammans samtidigt.
  Antalet mg måste kollas gentemot sjukvårdsupplysningen beroende på barnets vikt/ålder.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen