M

En annorlunda men väldigt fin jul!

av | dec 27, 2018 | Livet, Resor | 2 Kommentarer

Julen har aldrig varit någon favorit i min bok. Men i år kändes det extra jobbigt att inte veta hur det skulle bli, så därför ville jag fly till fjälls. Och jag är SÅ glad att familjen hängde med.
Var ska vi fira någonstans? Hur ska det bli? Julen har alltid varit en knepig högtid för mig, men jag har liksom ändå genomlidit den på något sätt. Och visst har det funnits ljuspunkter trots att jag egentligen inte är något stort julaftons-fan. Jag gillar mer att känna julstämningen under december månad och njuta av god mat. Själva julaftonen har mest varit ett antiklimax för mig.
Har aldrig tidigare åkt iväg över jul, det har inte funnits på kartan. Men med ett tufft år bakom mig lockade det verkligen att göra något helt nytt. Börja skissa fram en egen sorts jul som inte alls behöver likna tidigare jular. Tvärtom: efter allt som hänt ville jag gärna att den skulle bli så annorlunda tidigare jular som det bara gick.
Funäsdalen
Funäsdalen
Funäsdalen
Funäsdalen
Att åka upp hit till Funäsdalen blev en riktig hit, tycker jag. Och familjen verkar hålla med! Vi har njutit av god mat, suttit framför brasan och tagit det lugnt, vi har åkt skidor och vi har jagat sonen runt, runt här på hotellet. Och julafton blev ju kalasbra med mysfrukost, skidåkning, bad i poolen, gigantiskt julbord och besök av tomten. Plus en massa andra trevliga hotellgäster att prata med. Yes, det här blev verkligen bra!
Inte omöjligt att det blir repris nästa år! Fler här som gärna åker iväg över jul? Vart brukar du i så fall åka?

Taggar

2 Kommentarer

 1. IM

  Gjorde precis samma sak som du, drog till fjälls 🙂 Barnen har varit hos sin pappa i jul och det är alltid jobbigt de jularna man inte har dem. (Vartannat år pappajul, vartannat år mammajul). Det blev i stället en mysig vuxen-jul i fjällen och när längtan efter barnen blev för stor drog jag på mig skidorna och körde ett varv 🙂
  Nu kommer de snart hem för att fira mamma-nyår!
  Bra att inte ha för fasta traditioner tycker jag.. känns bara såå jobbigt när traditionerna en gång bryts.
  Hoppas du får ett fint nyår, Gott Nytt 2019 ?

  Svara
  • Petra Månström

   Mycket bra skrivet! Våga improvisera mer kring de stora högtiderna! Kramar och Gott Nytt till dig också!

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen