grandhotel1

Befinner mig just nu på semester på en liten ö norr om Sardinien, La Maddalena. Fantastisk natur och underbara miljöer. Men med ett dåligt samvete som gnager i huvudet… Foto: Jonas Hansen.

Jag vet egentligen väldigt väl vad som är ett sunt tänk och balans i livet. Men med ett inte helt okomplicerat förhållande till mat och träning sedan tidigare är det ändå lätt hänt att man åker av vägen ibland.

Ett problem jag har är att jag kan vara väldigt disciplinerad när det gäller kost och träning, men så fort jag vilar mer än en dag börjar det krypa i hela kroppen. Märkliga tankar dyker upp i huvudet och ”hjälp om jag kommer ur form”-maskineriet rullar igång.

Så nu sitter jag här med en drink i handen i något som i det närmaste kan liknas vid paradiset. Blå himmel, en sol som slösar med värmande strålar, fantastiskt sällskap, en inbjudande pool och underskön natur – men ändå har jag dåligt samvete över att jag inte står i en träningslokal och svettas. Blir faktiskt ganska trött på mig själv för att jag inte kan ta mig ur det här på ett vettigt sätt.

Efter att ha tränat sex dagar i rad kände jag i lördags att nu får det bli vila i några dagar, så att kroppen hinner ikapp. Med ens tycker jag mig se att muskeldefinitionen på överarmarna (den lilla som finns) slätas ut och låren växer. Vet att det säkert låter helknäppt, men så kan det gå till i en ätstörd hjärna. Försöker nu se vilan som en nyttig utmaning för mig – på samma sätt som det kan vara utmanande för andra att ta sig iväg och träna.

Någon som känner igen sig och kanske har tips på hur man kan göra för att ta sig ur detta?

Share: