M

Det bästa träningsrådet jag har fått

av | jan 17, 2017 | Blogginlägg | 7 Kommentarer

Det här är utan tvekan det bästa träningsrådet jag har fått. Utan det hade jag förmodligen gått in i väggen flera gånger om, haft stora problem med skador och noll träningsmotivation.
Lustigt nog handlar rådet inte det minsta om träning, men däremot en viktigt beståndsdel i träning. Nämligen vila. När jag berättar för folk att jag har två-tre ibland fyra vilodagar i veckan så blir de väldigt förvånade. ”Du springer ju maratonlopp, tränar du inte för lite då?” brukar det heta.
För mig handlar det om balans. Idag tränar jag mindre än hälften av vad jag gjorde innan jag fick barn, men när jag väl tränar så är motivationen och fokuset på topp. Jag har pigga ben och känner mig oftast väldigt laddad. Tänk att få springa intervaller med den känslan, gör underverk för motivationen!
Med småbarn och ett nytt företag i uppstartsfasen hade jag aldrig klarat av att träna mer. Allt handlar om balans och att anpassa träningen efter hur livet ser ut i övrigt. Jag vet att den träningsmängd jag har idag är optimal för mig – idag. För andra människor kan det se helt annorlunda ut.
Jag skulle aldrig komma på tanken att panikklämma in träningspass mitt i natten eller supertidigt på morgonen för att få ihop det hela. Då vilar jag hellre en dag extra, därför att det passar mig och mitt liv bäst.
Stor kram från mig och ge mig gärna dina reflektioner i ämnet!
Foto bilden ovan: Jonas Hansen.

Taggar

7 Kommentarer

 1. Anniken

  Hei Petra, 🙂
  Helt off topic, hva kamera eller mobil (eller adjustment) använder du på dina bilder?
  Helt forelsket i din instagram profil, så fine farger og fine bilder! 🙂
  Ha en strålende tirsdag!

  Svara
 2. Annika

  Min dotter har hunnit bli så gammal att det går mycket lättare att klämma in träningspass numer. Ofta 3-5 ggr i veckan.
  Kommer dock aldrig att ställa väckarklockan för att ge mig ut i ottan på en tur. Mitt liv hänger inte på ett löp eller två.

  Svara
 3. Förvånad

  Vilken cool jacka med klös! ? Var får man tag på den?

  Svara
 4. Sarah

  Din blogg är då himla peppig! Det gillar jag. När kommer nästa poddavsnitt? Längtar ihjäl mig både efter ewerlööf och månström och marathonpodden!

  Svara
 5. Linda Assarsson

  Älskar din sunda syn på saker och ting Petra ??❤

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen