M

Den. Där. Bron.

av | mar 24, 2016 | Blogginlägg | 4 Kommentarer

löpning-intervaller-västerbron
Jag gillar inte att avbryta pass, var rätt så sur på mig själv igår kväll. Var förmodligen ett enda stort pain-in-the-ass för min omgivning och det hjälper ju inte att något ljushuvud twittrar ut att ”Hallå, tagga ner, du är ju inte elit!”
Hallå, det fattar jag väl! Men – surprise! – man kan trots detta känna sig besviken på att ett pass inte blev som man hade tänkt sig. Så i morse bestämde jag mig för att ta revansch, jag ville få till ett pass med lite fart i. Inte något överdrivet, utan 4 x 1 000 meter var planen. För att inte banga drog jag på mig löparkläderna när jag skulle till poddstudion i morse och efter avklarat jobbpass joggade jag bort mot Västerbron. Blev några kilometers uppvärmning och sedan lite stretch, därefter drog jag igång med intervallerna. En minuts ståvila mellan varje.
LÄS OCKSÅ: Passet som kommer att göra underverk med din löpning
Fy fanken vad jag har förträngt hur jobbigt det är att springa fort! Det liksom böljade fram tryckvågor av mjölksyra i kroppen, fast jag medvetet höll nere farten för att inte knäcka mig fullständigt redan på första intervallen. Var SÅ lättad när första intervallen var klar och jag var igång. Andra gick något lättare, tredje ännu lite lättare och på fjärde krutade jag på lite extra. FANTASTISKT SKÖNT när det var över. Men herregud, hur sjutton orkade jag köra fyra intervaller till när det begav sig? Jösses!
Men idag räckte fyra alldeles utmärkt. Joggade hemåt med ett stort leende på läpparna. Revanschen var ett faktum och kroppen var skönt trött. YES!

Taggar

4 Kommentarer

 1. Marie

  Kör du intervaller på Västerbron?! Du är grym, snacka om pannben!
  Kram

  Svara
 2. Sigurd

  Inspirerande att få ta del av din tuffa attityd!
  No pain, no gain! gäller uppenbarligen för dig.
  Jösses!; vilken krutgumma!

  Svara
 3. Ingrid

  Skönt! Ett avbrutet eller ändrat pass är alltid en besvikelse oavsett nivå! Vad har du för tempo på Västerbro bro-intervallerna? Har problem att komma upp i fart o tycker det är just, sjukt jobbigt ja. Vill gärna ha ett riktmärke/mål som inspiration (vet såklart vi alla är olika, men ändå)

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen