Ibland får jag feeling och svänger ihop både nyttiga, goda och färgglada saker. Idag var det en sådan dag. Det blev en galet god bovetegröt med extra allt!
När Adrian sov lunch skred jag till verket. Här är receptet:
1 person
Blåbärschiapudding:
2 dl mjölk (komjölk/nötmjölk/kokosmjölk etc)
3 msk chiafrön
1 msk blåbärspulver
1 krm vaniljpulver (helst från äkta vanilj)
Bovetegröt:
1 dl krossat bovete
2 dl vatten
1 krm salt
Kanel efter smak
Topping:
Färska hallon
Pistagenötter
Kokosflingor
Jordnötssmör
Börja med chiapuddingen, för den tar längst tid. Blanda ihop alla ingredienser, vispa lätt och ställ in i kylen. Låt stå i ett par timmar, vispa lätt någon gång i timmen för bästa möjliga konsistens. Gröten gör du genom att blanda ihop alla ingredienser och koka upp, låt sedan koka på låg värme i 15-20 minuter. Späd med vatten vid behov. Lägg upp i en skål och avsluta med toppingen. Njut!
Foto bilderna ovan: Petra Månström
Perfekt kombination då jag tycker om både chiapudding och bovetegröt. Har inte tänkt på att man kan ha det tillsammans. 🙂
Kul att testa nya smaker och kombinationer! Ser supergott ut! Kram!