M

Bli redo för maran på 10 veckor

av | mar 19, 2016 | Blogginlägg | 2 Kommentarer

anders szalkai löpning maraton
Redo för maran på bara 10 veckor, låter det som en kvällstidningsrubrik? Det är det inte.
Tvärtom är det namnet på en ny satsning från Stockholm Marathon, det handlar om träningsprogram som vänder sig till vältränade personer som tränar regelbundet men inte har allt fokus på löpningen. Kanske är de triathleter, cyklister eller crossfitutövare. Eller något helt annat. Personligen välkomnar jag den här typen av träningsprogram, det är uppfriskande med nya infallsvinklar på maratonträning.
Självklart blir man bra på det man tränar och att starta sin fokuserade maraträning redan ett halvår i förväg är det förstås inget fel på. Men många som är aktiva inom andra sporter kan faktiskt göra riktigt bra ifrån sig på maran med kortare förberedelser än så. I senaste avsnittet av min podcast Maratonpodden samtalar jag med maratonexperten Anders Szalkai (bilden högst upp) om de här nya träningsprogrammen som han har utformat.
ekvall655x655
Huvudgäst i programmet är ingen mindre än Mikael Ekvall, Sveriges snabbaste maratonlöpare just nu som gjorde makalösa 2.12,07 på Frankfurt Marathon i höstas och spås vara den som har kapacitet nog att rå på Kjell Erik Ståhls över 30 år gamla svenska rekord på distansen. Det blev ett samtal med massor av olika trådar, bland annat om det faktum att han springer bäst när han är i en relation, varför han har valt bort kött, varför han hatar kaffe och varför han kan få ångest över att äta för mycket onyttig mat. Och så djupdyker vi förstås i hans träning och hur han har lyckats bli så där galet bra (han var stenhård och tuff redan som liten snabbfotad grabb!).
Älskar du löpning vill du inte missa det här avsnittet! Du kan leta upp Maratonpodden på Spotify i mobilen, lyssna direkt i spelaren nedan eller följa någon av länkarna:

Taggar

2 Kommentarer

 1. Jessica

  Jag har aldrig sprungit en mara, ett par halvmaror har det blivit. Jag springer året runt och nu jäklar är det dax, jag ska testa Maran på 10 veckor…. Tack för all inspiration.

  Svara
  • Petra Månström

   Härligt! Stort lycka till!!

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen