ANNONS: GE EN ALLA HJÄRTANS-GÅVA SOM GÖR SKILLNAD!

Petra MånströmHälsa, Livsstil, Samarbeten1 Comment

Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag har aldrig varit en favoritdag i min bok, tror inte jag är ensam om att tycka det. Men nu har Hjärt-Lungfonden inför en riktigt bra sak vi kan göra den 14 februari: vi kan skicka hälsningar till dem vi tycker om och samtidigt stötta livsavgörande hjärtforskning.

Varför är jag inget fan av alla hjärtans dag? Jo, det här fokuset på kärlekspar och orealistiska förväntningar om man nu råkade befinna sig i en relation den där dagen tog liksom udden av det hela. Kort sagt: det blev aldrig som man hoppats.

Värst var det i plugget, då nästan alla tjejer i klassen fick en röd ros från någon känd eller okänd beundrare just den 14 februari. Jag hörde dock till dem som aldrig fick några rosor och därför bestämde jag mig ganska tidigt för att alla hjärtans dag var en av mina hatdagar under året.

Därför blev jag så otroligt glad när jag nyligen blev kontaktad av Hjärt-Lungfonden, som undrade om jag ville göra ett samarbete. Bakgrunden är det faktum att vi svenskar varje år spenderar närmare 140 miljoner kronor på alla hjärtans dag-presenter som blommor och choklad, allt enligt siffror från branschorganisationen Svensk Handel.

En gigantisk summa pengar som enligt mig borde läggas på långt viktigare saker. På alla hjärtans dag dör fler i hjärt-kärlsjukdom än av något annat. Hjärt-kärlsjukdom är den vanligaste dödsorsaken i Sverige och svarar för mer än en tredjedel av alla dödsfall.

Men, det finns hopp! Enligt en färsk Sifo-undersökning på uppdrag av Hjärt-Lungfonden säger 4 av 5 svenskar att de kan tänka sig att skänka pengar till välgörenhet i samband med alla hjärtans dag. Och detta oavsett om de väljer att fira dagen eller ej. Dessutom: 6 av 10 uppger att de hellre skänker pengar till välgörenhet än köper presenter i samband med alla hjärtans dag!

Jag vill därför tillsammans med Hjärt-Lungfonden nu uppmana dig som läser det här att göra som jag och skippa onödiga alla hjärtans-dag presenter i år – och för all framtid.

Istället vill jag att du går in på kampanjsidan www.allahjärtan.se, skickar en eller flera hälsningar till människor du tycker om samt delar detta i dina sociala medier. För varje skickad hälsning skänker avsändaren 100 kronor till Hjärt-Lungfondens viktiga forskning som får alla hjärtan att slå. Hälsningen kommer även att visas på 690 digitala reklamskyltar runt om i Sverige.

Nedan ser du min hälsning till min underbara sambo:

alla hjärtan

Okej, ska vi säga så? Vilka är med på att göra alla hjärtans dag till dagen då vi tänker extra mycket på våra – och andras – hjärtan och skänker pengar till viktig forskning? Klicka in dig på www.allahjärtan.se och bara köööör!

Foto bilden ovan: Jonas Hansen

0

En kommentar på “ANNONS: GE EN ALLA HJÄRTANS-GÅVA SOM GÖR SKILLNAD!”

Kommentera

Din epostadress publiceras inte Obligatoriska fält är märkta *