M

5 fördelar med det svenska sommarvädret

av | jul 25, 2015 | Blogginlägg | 2 Kommentarer

regn

Regn, regn och åter regn. Det är lätt att hålla sig för skratt om man semestrar i Sverige just nu. Men ha förtröstan: det finns fördelar med eländet. Foto: Flickr.com.


Ja, det är tufft att ha semester här hemma i Sverige och se hur dagarna bara regnar bort. Kyligt är det också. Så med det här inlägget tänkte jag försöka peppa er genom att ta upp ett gäng positiva saker som det här väderläget faktiskt för med sig:
1. Det är perfekt löparväder
Tidigare somrar har jag bävat för att ge mig ut i tryckande värme, jag fungerar verkligen inte som löpare i alltför varm väderlek. Nu kan jag i och för sig inte springa just för tillfället, vilket är väldigt synd, men jag gläds åt alla andra som kan njuta av superbt löparväder i många delar av Sverige just nu.
2. Du kan köra vidare med vinterkläderna
Okej, nu kanske jag tog i. Men den kyliga väderleken gör ju faktiskt att man inte behöver överdriva när det gäller inköp av korta shorts och linnen. Rulla upp vintertightsen, kavla upp ärmarna på underställströjan – och kör!
3. Det blir roligare att träna inomhus
Gymmet en stekhet sommardag är ingen hit, men i rådande väderlek känns det plötsligt rätt inbjudande. Dessutom är det semestertider och chansen att du får ha hantlar och stänger för dig själv ökar markant. Så bara in och kör discofredag – varje dag!
4. Man kan ligga i soffan utan att skämmas
Det finns folk som ALLTID måste envisas med att sitta ute om somrarna, oavsett väderlek. Men inte ens dessa utomhusivrare orkar riktigt i längden den här sommaren. Alltså är det fritt fram att njuta av den sköna soffan utan dåligt samvete. Skönast är den förstås om den har föregåtts av ett bra träningspass.
5. Du bygger pannben
Du som har löptränat utomhus under hela den svenska sommaren kommer att ha ett pannben av sällan skådat slag under höstens lopp. Lidingöloppet, Stockholm Halvmarathon, Frankfurt Marathon, Hässelbyloppet – bring it on!
Så. Känns vädret lika hopplöst nu? Om ja, boka en sista minuten-resa till solen. Om inte: kör hårt!

Taggar

2 Kommentarer

 1. Kjell.nilsson

  Efter mitt åttonde Sthlm marathon tänkte jag löpvila till okt men
  Fått återfall efter två mån o kör milpass hade jag en fin cykel som
  Petra skulle jag cykla är på Öland såg blöta cyklister tävla igår
  Ett tips vill ni shoppa inför solsemester är det rea o supereas om
  Någon månad massor av sommarkläder,prylar reas ut

  Svara
 2. Hanna

  Jag håller verkligen med dig i det här inlägget. Jag tycker inte heller om tryckande hetta när jag ska träna så det här vädret passar mig perfekt.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen