M

YES! Jag vågade!!!

av | mar 22, 2016 | Blogginlägg | 8 Kommentarer

löparvagn-löpning

Är så stolt över mig själv. Väldigt stolt. För idag vågade jag äntligen ta steget och ge mig ut på en tur med Adrian i löparvagnen, utan att pojkvännen var hemma och kunde hjälpa mig med såväl teknik som moralisk pepp.

För ja, jag är sjukt oteknisk! Måste erkänna att jag först idag lyckades sätta dit framhjulet och fälla upp ”cityhjulen” på egen hand (okej då, med viss telefonassistans från pojkvännen, men ändå!).

LÄS OCKSÅ: Flytta-till-något-större-stressen

Men jobbigast var nog att komma på hur jag skulle baxa upp Adrian till barnvagnsförrådet, byta hjul, få ner honom i vagnen och sedan ta mig ner i lägenheten igen och packa det sista (kom i sista stund på att jag hade glömt mat till Adrian plus blöjor och våtservetter – och täckjacka till mig själv om vi skulle tvingas till längre stopp utomhus). Sonen blev snabbt grinig, förmodligen eftersom han blev överhettad i sin vinteroverall i väntan på att jag skulle få ner all packning) och jag småpanikade.

LÄS OCKSÅ: Springa maraton när man är gravid

Men så kom vi iväg till slut, blev ett varv runt Kungsholmen i det mulna vädret. Och det gick riktigt bra! Löpningen flöt på i lugnt tempo och Adrian somnade ganska snabbt efter start (han vaknade bara under mitt selfiestopp, haha). Som sagt, är stolt över mig själv. Känns som att en milstolpe har passerats.

Nu behöver jag bara olja in maskineriet och få hela in- och utbaxningsproceduren att flyta på lite smidigare. Om någon har tips, tveka inte att tipsa!

Taggar

8 Kommentarer

 1. Chatrine

  Ett litet steg för mänskligheten men ett stort för Petra 🙂
  Heja dig!

  Svara
  • Petra Månström

   Exakt 🙂

   Svara
 2. L

  Åh, fattar känslan – been there, done that. Men sen när man gjort det ett par ggr så är det ju enkelt. Brukar sätta ner barnen direkt i vagnen, sätta på framhjulet och sist sätta upp cityhjulen. Men har du Adrian i vaggan med vinteroverall på och lyckats få till bältet tillräckligt stort? Inte jag, fast jag satt banden i ytterlägena räcker de inte om vår 4-månadersbaby /mvh en annan oteknisk 🙂

  Svara
  • Petra Månström

   🙂 Han har på sig en overall i fleece och då funkar storleken på banden. Jobbigt bara när han tröttnar på att sitta och vänta på att komma iväg och börjar tjuta 🙂 Hoppas jag får in snitsen på hjulbytet framöver!

   Svara
 3. Cattis

  Ibland är vissa saker jobbigare i hjärnan (tanken) än i verkligheten, men bara man vågar så inser man
  1. Det var inte så svårt
  2. Så bra jag är 😉
  Kram Cattis

  Svara
  • Petra Månström

   🙂 Kram!

   Svara
 4. Malin

  Hur funkar vagnen med Adrian i, tänker då han är så pass liten ännu? Sitter dom bra i hängmattan? Är så sugen på att beställa en sådan vagn men funderar lite kring det där med hur bra de sitter/ligger med hängmattan 🙂

  Svara
  • Petra Månström

   Kan förstås inte svara för Adrian, men han har inte visat några tecken på att vantrivas i hängmattan (han har sovit sig igenom de rundor vi kört och jag har sprungit på flacka asfaltsvägar). Tänker att när han blir större så kan vi ändra underlag och så. För att vara på den säkra sidan för just ditt barn är det en bra idé att stämma av med barnläkare. Lycka till!

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen