M

Vaa..??! Äter du pommes..?!

av | aug 31, 2020 | Blogginlägg, Träning & hälsa | 0 Kommentarer

DM:et med samma innehåll som rubriken på det här inlägget trillade in tidigare idag. Reaktionen gällde en bild på lördagens middag som jag hade lagt ut på mina Insta Stories.

Jag frågade varför det kom som en överraskning att jag åt pommes och då blev svaret:

Inte många med din position som inspiratör, löpare och en aktiv person lägger ut bilder på pommes. Det är därför du är så bäst, att du kan visa att man kan i princip äta det mesta, det är träningen som är viktigaste💪🏻🏃‍♀️🏃🏻🏃‍♀️ Jag älskar pommes och blev glad när jag såg pommes 🥳🍟🍟

Anledningen till att jag gör ett blogginlägg av den här konversationen är att den inte är ny för mig. Liknande frågor trillar alltid in, både i verkliga livet och i sociala medier, när jag lägger ut bilder på hamburgare, pizza, pommes, glass, tårtor, bakelser och så vidare. Tänkte att det är lika bra att dela mitt svar här, för kan det bidra till att en person får en sundare syn på det här med kost så har jag lyckats!

Svaret är att NEJ, jag äter inte pommes jämt. Jag skulle säga att 80 procent av det jag äter är bra OCH god mat lagad från grunden (TACK, kära sambo, för att du räddade mig ur takeaway- och frukostmiddagsträsket!)

Övriga 20 procent är saker som de flesta skulle klassa som ”mindre hälsosamma”. Det som har blivit lite knas på en del håll är att folk har fått för sig att vanlig mat skulle vara ohälsosam. Och att man måste äta sallader, bars, pulver eller annat för att inte ohälsosam.

Här hade jag kunnat skriva en lång och filosofisk utläggning om vad hälsa egentligen är. För jag tror ju att det är så mycket mer som spelar in än enbart vad vi stoppar i oss. Jag är helt övertygad om att hälsa är resultatet av flera olika faktorer, där maten är en pusselbit. Sedan finns det massvis med pusselbitar som ingen, inte ens våra främsta forskare, känner till. Det som vi ibland kallar slumpen.

Att överkonsumera friterad, processad och sockrad mat tror jag inte på. Men viktigt är att när du väl har bestämt dig för att äta det där wienerbrödet eller den där råbiffen med pommes så tillåter du dig att NJUTA. UTAN skuldkänslor. För det kommer ha stor betydelse för hur du kommer att tänka och agera framåt. Som i sin tur betyder mycket för din framtida hälsa.

Är ni med på hur jag menar? Berätta jättegärna hur du som läser det här tänker kring kosten!

Taggar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen