M

Snabbfotad barnvagnspappa!

av | aug 15, 2016 | Blogginlägg | 2 Kommentarer

13987711_10157314026170080_1005590866_o
Först ska jag helt ärligt säga att när jag läste om att en pappa skulle försöka ta det svenska rekordet på 10 km löpning med barnvagn så kände jag mig lite matt.
Ska man verkligen behöva tävla i allt? Kunde inte löpning med sitt barn i vagn få vara en skön och kravfri zon utan tidshets? ”Typiskt pappor att hetsa omkring och jaga tider”, ska jag erkänna att jag tänkte. Först.
LÄS OCKSÅ: ”Kolla på HOT MAMA!”
När jag hade funderat en stund så tänkte jag att varför inte, om det nu finns folk som har lättare att ta sig iväg om de har chansen att slå ett rekord – varför inte? Det kan ju vara en rejäl morot. Alla behöver ju inte sträva efter rekord, de flesta av oss är ju ändå helt vanliga dödliga människor som inte är i närheten av de där tiderna, ens utan vagn.
LÄS OCKSÅ: Heja morsan!!!
14031051_10157314026480080_1960706879_n
Hur som helst, Fredrik Bäckson, som är svensk mästare i halv Ironman, gjorde igår ett försök att slå det nuvarande rekordet som lyder 36.12. Det innehas för övrigt av Simon Wikstrand, som medverkar i senaste avsnittet av Maratonpodden.
LÄS OCKSÅ: Från helvete till himmel
Och nytt rekord blev det, 34.55 lyder det. Fredriks kommentar var att det var oväntat tufft, särskilt när motvinden slog till. Men dottern hade trivts som fisken i vattnet och sovit sig igenom större delen av loppet. Härligt och grattis till rekordet, Fredrik!
LÄS OCKSÅ: Vad tycker kidsen om din träning?
Visst blir man inspirerad, oavsett vad man har för ambitioner med sin barnvagnslöpning: att komma ut på en skön utflykt med barnet/barnen – eller sätta nya rekord. Vill du läsa mina bästa tips om hur du kommer igång med löpning med vagn, kolla gärna här.
(Bilderna ovan är Fredriks. Här kan du läsa mer om rekordförsöket, samt se videoklipp!)

Taggar

2 Kommentarer

 1. Trude

  Jeg leser med stor entusiasme og deler ditt syn. Flott blogg-innlegg. Jeg håper jeg kan dele dette på min blogg, altså å linke til dette innlegget. Kunne ikke sagt det bedre selv og tror at dette er et tema mange kvinner kjenner på.

  Svara
  • Petra Månström

   Självklart!!!

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen