Skönjobbiga intervallerna du måste testa!

petramanstromIntervallträning, Löpning1 kommentar

löpning-maraton

Tog mig till Uppsala idag för att fira påsk med föräldrarna och passade då på att möta upp min kära coach Ingmar för en löptur. Jag hade önskat ett pass med fart i och det blev en gammal favorit, nämligen 30/30:

Uppjogg i ca 15 min 
30/30 (30 sek snabbt/30 sek lugnt) under 3 km
1 km mellanjogg
2 km snabbt
Nerjogg i ca 15 min

Någon kallade 30/30 för ”intervaller jobbiga som sommarmygg” och det är en bra liknelse. Först stör man sig inte så mycket, men sedan blir det värre och värre. Till sist står man knappt ut, men vetskapen om att man ”bara” ska springa fort i 30 sekunder innan man ska vila igen ökar motivationen. Och när man sedan har fått upp rullet i benen så kör man avslutande tempot i 2 km.

Ett pass jag verkligen kan rekommendera – kör det gärna som vi gjorde idag, på mjuk och kuperad skogsstig! Kan tillägga att jag blev så trött av detta pass att resten av dagen har tillbringats vid matbordet och i soffan. Glad påsk alla!

0

En Kommentar på “Skönjobbiga intervallerna du måste testa!”

Kommentera

Din epostadress publiceras inte Obligatoriska fält är märkta *