M

Skönjobbiga intervallerna du måste testa!

av | mar 26, 2016 | Blogginlägg | 1 kommentar

löpning-maraton
Tog mig till Uppsala idag för att fira påsk med föräldrarna och passade då på att möta upp min kära coach Ingmar för en löptur. Jag hade önskat ett pass med fart i och det blev en gammal favorit, nämligen 30/30:
Uppjogg i ca 15 min 
30/30 (30 sek snabbt/30 sek lugnt) under 3 km
1 km mellanjogg
2 km snabbt
Nerjogg i ca 15 min
Någon kallade 30/30 för ”intervaller jobbiga som sommarmygg” och det är en bra liknelse. Först stör man sig inte så mycket, men sedan blir det värre och värre. Till sist står man knappt ut, men vetskapen om att man ”bara” ska springa fort i 30 sekunder innan man ska vila igen ökar motivationen. Och när man sedan har fått upp rullet i benen så kör man avslutande tempot i 2 km.
Ett pass jag verkligen kan rekommendera – kör det gärna som vi gjorde idag, på mjuk och kuperad skogsstig! Kan tillägga att jag blev så trött av detta pass att resten av dagen har tillbringats vid matbordet och i soffan. Glad påsk alla!

Taggar

1 kommentar

  1. Coyntha

    Vilket bra pass! Det måste jag testa!
    ( Jag har ett par tights som dina) kram

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen