M

Pinsamma nyhetsbrevet som förändrade mitt liv

av | nov 15, 2017 | Livet | 4 Kommentarer

Nyligen insåg jag att jag alltid har velat läsa mig till hur saker ska vara: hur man ska skaffa sig ett förhållande, hur man ska få drömjobbet, hur man ska träna ”rätt” och så vidare. Varför? För att inte tappa kontrollen såklart.
”Catch him and keep him.”
”Make him fall for you.”
”Have the relationship you want.”
Det är knappt så jag vågar skriva det nu, det är stor skämskudde på detta. Men hur som helst. Ovanstående rader på engelska är rubriker på olika nyhetsbrev jag prenumererade på som singel. Jag läste varenda ord i de där nyhetsbreven och min stackars hjärna gick på högvarv: hur skulle jag omsätta alla dessa råd i praktiken? Hur skulle jag vara för att ”göra rätt”?
Jag var så fast övertygad om att det gick att läsa sig till allt att jag satt sent på kvällarna och googlade och googlade. Samma med löpningen, jag ville ju vara så mycket snabbare än jag var. Ville att allt slit skulle ge resultat i form av bättre tider och jag gjorde allt för att hitta svaret. Tjatade på Ingmar om att vi skulle köra tuffare och tuffare pass, läste alla böcker och tidningar jag kom över i ämnet. Det slutade med att jag knappt orkade ta mig till jobbet, det fanns ingen energi kvar till varken dejting eller träning.

Men så en dag fastnade mina ögon på ett par rader i Rori Rayes nyhetsbrev ”Have the relationship you want”. Det handlade om en upplevelse hon själv hade haft, den första gången hon tappade kontrollen inför sin man. Hon, som alltid varit mån om att ge sken av att vara den perfekta hustrun, hade bränt vid middagen. Maten var oätlig och gästerna skulle komma när som helst. Hon hade gråtit av besvikelse och ilska över att inte lyckas, men makens reaktion förvånade henne. Istället för att bli arg över att hon hade misslyckats med maten blev han nyförälskad i henne. Varför? Jo, för att hon för en stund hade vågat blotta strupen, vara mänsklig och visa den verkliga människan bakom fasaden.
Vart vill jag då komma med det här? Jo, att jag tror att många känner igen sig i det här. Man vill ta kontrollen över det mesta – helst allt –i sitt liv på olika sätt. Istället för att göra det bästa, men också läskigaste: bara kasta sig ut i det okända och alltid vara sig själv. Kanske är inte ditt kall som löpare att vara snabbast? Kanske är det att hitta rätt känsla som funkar för dig? Och när det gäller relationer så har jag sagt upp de där nyhetsbreven. De gjorde mig mer förvirrad än klok. Men ett gott råd tar jag med mig och det är att våga visa sig sårbar och nyfiken. Det funkar oftast.
Nu är jag nyfiken på dina tankar i ämnet! Kram!
Foto bilden ovan: Emma Shevtzoff

Taggar

4 Kommentarer

 1. Alexandra

  Men jaaaa! Jag känner igen mig och håller så mycket med dig. Jag kämpar varje dag för att släppa kontrollen och visa mer sårbarhet. Människor som kan göra det är ju så mycket härligare tycker jag… men det är svårt 😉 Kram

  Svara
  • Petra Månström

   Visst är det svårt! Håller med dig helt. Kram!

   Svara
 2. Sofia

  Mycket tänkvärt inlägg och jag håller med. Men jag skulle vilja vara en sådan som kan agera så men för mig är det lättare sagt än gjort… hur gör jag liksom.

  Svara
  • Petra Månström

   Det är ju så svårt, jag vet! Men enligt min erfarenhet är det bara att ”blunda och hoppa”. Det kommer att gå bra! Kram!

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen