Ser jag en till "låtsassemla" så smäller jag av!

semla

En redig semla, en sådan jag gillar allra bäst. Foto: Flickr.com.

Jo, jag vet. Det är jättebra att äta hälsosamt och det gör jag för det mesta. Men jag kan ändå inte låta bli att störa mig på alla de här nyttiga varianterna på semlor som duggar tätt just nu. Grovt bröd istället för vanligt, kvarg istället för grädde, rivna morötter istället för mandelmassa och så vidare. Eller varför inte ”proteinboosta” grädden med proteinpulver?

LÄS OCKSÅ: Tjejer, våga äta som en hel karl!

Ja ja, om man är laktos- eller glutenintolerant eller allergisk mot något i en traditionell semla är väl en sak. Men kan inte folk släppa fisen lite och ta sig en redig semla, åtminstone EN gång per år? Det finns väl annat onyttigt man kan avstå från än en semla om det nu är det man egentligen vill ha. Eller vill folk hellre ha en två grova brödskivor med kvarg och mosad banan mellan, som jag såg i något Instagramflöde? Ni måste skoja, va? Nu har hälsoivrarna gått överstyr.

LÄS OCKSÅ: Här är mina 5 kostbudord

Kvarg- och nyttighetsmaffian håller säkert inte med mig här, men jag jag var bara tvungen att få ur mig detta. Vad är nästa steg? Ihopkluttad, riven rödbeta istället för julskinka? Orkar inte… Det är nog mitt gamla ätstörningsjag som inte klarar av de här underförstådda förbuden. För budskapet är ju någonstans att du inte bör äta den där semlan, du bör stålsätta dig och avstå. Sådant gör mig jätteirriterad, vi borde snarare ha en mer tillåtande inställning till själslig njutning som semlor. I rimlig mängd och ihop med en sund, balanserad livsstil så är det absolut inga problem att äta mååååånga semlor.

Punkt slut!

Share: