M

Millimeterprecision

av | jan 30, 2016 | Blogginlägg | 6 Kommentarer

morgon

Just nu är han på ett sprudlande morgonhumör. Två trötta päron passar på att pusta ut. Foto: Privat.

Växtvärk? Megafis på tvären? Tänder som växer? Eller bara allmän kinkighet? I natt upplevde jag en sådan där natt som jag föreställde mig att alla nätter med en nyfödd skulle vara.

En sådan där natt då ingenting kunde trösta Lillfisen. Han gallskrek som en stucken gris oavsett vad vi gjorde: lyfte upp honom och gick runt i lägenheten och sjöng, lade honom på mage bröstet, lade honom på rygg på bröstet, satte honom i babysittern och vaggade, matade… Testade även att massera honom och det gav resultat – i någon minut. Sedan brakade det loss igen.

Vid sjutiden i morse, efter en helvaken natt, lyckades jag äntligen få honom att somna till tonerna av Djungelboken. Han låg rakt över min arm och efter 45 minuter var armen bortdomnad. Försökte röra den lite men då var det kört. Illtjut igen. Det är millimeterprecision som gäller alltså.

Någon som har fler tips på hur man lugnar en tjutig bebbe och får den att somna?

Taggar

6 Kommentarer

 1. Kjell.nilsson

  Ja men har misslyckats med alla ha ha

  Svara
 2. Emma

  När inget annat hjälper brukar vår lilla tjej bli lugn av att sitta i bärselen. Hoppas du får sova mer i natt!

  Svara
  • Petra Månström

   🙂

   Svara
 3. Malin

  Adrian är i den åldern då magen tyvärr ofta börjar krångla. Pysventil! En fantastisk uppfinning.. Inhandla Sempers magdroppar och fortsätt med magmassagen. Allihop lindrar lite grann och kan underlätta för att han ska kunna somna. Om det nu är magen som krånglar. Men det låter som det. Vår plutt som nu är 10 månader hade magknip från att han var 6 veckor tills han var tre-fyra månader. Har aldrig vart så trött i hela mitt liv. Hoppas verkligen att det bara var en liten rap på tvären och att ni slipper fler av dessa nätter.
  Lycka till o hoppas ni får sova gott <3

  Svara
 4. Sandra

  Testa The football hold! Den har funkat alla gånger vår son haft problem och nu vid 10 mån blir han alltid lugn! 🙂

  Länken ligger i URL fältet. 🙂

  Svara
  • Petra Månström

   Måste kollas upp!

   Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen