Fick alldeles nyss en bloggkommentar som handlade om att många anser att det är lite förbjudet att anlita betald barnvakt eller städhjälp. Lite som att man ”leker rik”.

Det resonemanget förstår jag inte alls. För det första: om man nu jobbar heltid och kämpar för att få livet att gå ihop, varför skulle det vara fel att anlita hjälp som dessutom innebär arbetstillfällen för andra människor?

LÄS OCKSÅ: Är fler barn verkligen värt besväret?

Min mamma, Adrians mormor alltså, har varit helt fantastisk och ställt upp massor som barnvakt. Hon har dragit ett väldigt stort lass och det är jag henne oändligt tacksam för. Det är inte troligt att vi i närtid kommer att anlita betald barnvakt eftersom vi tycker att det fungerar bra som det är just nu. Men, jag skulle inte tveka att göra det om jag märker att det behövs.

nanny_meme

LÄS OCKSÅ: Vill man ens ha tillbaka sin ”gamla” kropp?

Jag skulle heller inte tveka att anlita städhjälp eftersom det tär enormt mycket på den kroniska pedanten i mig att ständigt gå runt och dammsuga, våttorka, plocka leksaker och damma fönsterbrädor – bara för att det ska se ut exakt likadant några dagar senare. Att bara få släppa alla tankar på städning skulle vara enormt skönt och dessutom skulle någon annan få ett arbetstillfälle.

LÄS OCKSÅ: ”Måste du träna så mycket då?”

Men! Dessvärre har jag inte utrymme i min ekonomi för att betala barnvakt eller städhjälp. Det är helt enkelt inte prioriterat. Men jag tycker absolut inte att man ”leker rik” om man anlitar hjälp. Tvärtom är det väl vi som inte har jättemycket pengar och heltidsarbetar som är i störst behov av just hjälp? Eller vad tycker ni?

Share: