M

Ingen ville springa tillsammans med rektorn!

av | mar 29, 2016 | Blogginlägg | 1 kommentar

Det kan inte vara lätt att vara löparfrälst rektor på Kungsholmens Västra Gymnasium. Magnus Karnefors bjöd in eleverna till en lunchrunda i förra veckan – men ingen dök upp.
Vidare läser jag på Stockholm Direkt att över 100 elever var på när rektorn annonserade ut eventet på Facebook, men när det var upp till bevis så bangade alltså samtliga. Men rektorn gav sig ändå ut på lunchjoggen, i demonstrativt syfte:
– Jag sprang ändå. Det måste jag, det är symboliskt att folk ska se att jag sprang. Jag sprang förbi klassrummen så de skulle se det, man får bjuda på det. Nu ska det bli verklighet.
löparskor
Jag tycker lite synd om rektorn, men tänker samtidigt att jag kan förstå eleverna. När jag gick i gymnasiet var man så himla överstressad på grund av alla betyg, prov och ämnen att hålla i huvudet – på lunchen prioriterade jag att äta och kanske sätta mig på en bänk och njuta av solen. Aldrig i livet att jag hade orkat med att jogga då. Dessutom: om man hade fixat håret och sminket på morgonen. hur skulle man hinna fixa det efter en lunchjogg?
Ska rektorn få igång eleverna på riktigt så tror jag mer på att locka med kändisar. Ta dit typ Petter, Icona Pop, Kalle Wahlström eller några andra sportiga kändisar och gör ett event av det hela. DÅ skulle det nog hända grejer. Men BARA rektorn? Neeeej, kom igen!

Taggar

1 kommentar

 1. Sigurd

  Joovisst! Rektor Magnus var ju rent principiellt inte
  ute i ogjort väder! Var ju bara så att eleverna, när det
  kom till kritan, föll tillbaks i kravlösa Stillasittaresjukan!:
  Uppkopplade, föga långsiktigt avkopplande: Skärmsjukan!
  Samtidigt har du nog rätt i att skolans upplägg kunde ha
  varit en smula mer Up to date. Ändock: Hatten av för
  rektor Magnus finfina initiativ!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen