M

"Går mot strömmen och äger ingen pulsklocka"

av | mar 7, 2016 | Blogginlägg | 4 Kommentarer

linda_assarsson
Då var det dags att presentera min första ”Veckans löpare” här på bloggen. Hon heter Linda Assarsson, fyller 35 i höst, bor i Stockholm i en tvåa med sin sambo och jobbar på Ica.
Hur länge har du löptränat?
– Jag började springa 2012.
Hur kom det sig att du började?
– Minns ej vad som fick mig att börja med löpningen… Antar att jag bara fick för mig att testa! Det stora ”genombrottet” var att jag åkte på löparresa till Mallorca våren 2013. Jag minns att jag hade sprungit 5 km i mars månad, efter veckan på Mallis hade jag sprungit 16 (!) mil!
Ungefär hur kan en träningsvecka se ut för dig just nu?
– Jag springer nästan varje dag. Mycket transportlöpning tur och retur jobbet.
Vilka är dina eventuella mål med träningen?
– Mitt mål med min träning är det något luddiga målet ”Att må bra”. Men mer konkret i år är att springa UltraVasan i augusti, det blir mitt hittills längsta lopp!
Tränar du något annat än löpning, i så fall vad?
– Jag cyklar också! Har en sambo som är cykelnörd 😉 Jag insåg ganska snart att han inte skulle bli någon att ha sällskap av på löparrundorna, så då började jag att cykla! Oj, så mycket minnen och så mycket kul vi haft på våra cyklar sedan dess! Tre sommarsemestrar i Sverige och två cykelresor till Gran Canaria = livskvalitet!
Vilken är din syn på kost? Hur äter du?
– Min syn på kost är att jag äter för att orka leva det glada, energiska och härliga liv jag vill leva och vara den leende Linda jag mår som bäst av att vara 🙂 Mycket mat blir det och ofta kommentarer från kollegor som att ”Oj, vilken matlåda!”… Har en bakgrund som anorektiker så det är klart att sådana kommentarer kan påverka en, men jag jobbar på att inte bry mig faktiskt. Jag äter av allt, älskar choklad och desserter! Älskar att pyssla i köket med diverse godsaker och bakar gärna. Kan inte leva med lågt blodsocker, så tre huvudmål och typ tre mellanmål om dagen!
Pryl du inte kan vara utan på löpturen?
– Det enda jag egentligen behöver när jag springer är ett par bra löparskor. Jag går emot strömmen och äger inte ens en pulsklocka, jag springer på känsla! På lopp har jag inte musik, inte klocka – jag bara kör!
Ditt bästa löparminne?
– Bästa löparminnet är Stockholm UltraMarathon 2015 då jag leende sprang 75 km på 7:24, underbart minne!
Till sist: DITT bästa tips till andra som är sugna på att börja springa men inte får tummen ur och hittar motivationen?
– Ett lopp är en bra motivation! Stäm träff med en kompis och spring! Morgonpass! Det jobbigaste är det första steget = det utanför dörren! Efteråt är det en magisk känsla. Krångla inte till det, du behöver inte värsta prylarna eller avancerade träningsprogrammet. Bara gör det! Spring! Och ge det ett tag, sedan så kommer kärleken till löpningen 🙂

Taggar

4 Kommentarer

 1. Annika

  Härlig historia! Heja dig och rock on m/

  Svara
 2. Träningsblogga - Ida

  Åh, bra grej med veckans löpare!! Precis sånt jag vill läsa, hurra! 🙂

  Svara
 3. Linda Assarsson

  Ser fram emot att läsa om andra härliga löparhistorier här på din blogg 🙂
  Kul att få vara först ut 🙂

  Svara
 4. Ellen

  Heja Heja! Jag gillar också veckans löpare! Jättebra idé Petra! Ska bli kul att följa 🙂

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen