Alltså snälla. Den här pastarätten är så god att jag inte hittar ord. Om du liksom jag älskar pasta med köttfärssås så kan du nu göra dig beredd på next level av denna favoriträtt! Det här är middagen vi åt igår, tillagad av Jonas såklart! Gör en rejäl laddning och förvara i kylen, såsen blir bara bättre och mustigare om den får stå till sig lite.
8 portioner (eller färre, beroende på hungernivå!)
500 g nötfärs, gärna högrevsfärs
400 g salsicciafärs
3 tsk olivolja
3 vitlöksklyftor, hackade
1 stor gul lök
1 stor morot
1 selleristjälk
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
2 dl rött vin eller matlagningsvin
5 dl köttbuljong
3 tsk tomatpuré
800 g passerade tomater
2 lagerblad
1 tsk salt
Svartpeppar
Valfri pasta, gärna pappardelle
Parmesan, riven
Observera att måtten ovan inte är tokhuggna i sten. Du smakar förstås av och känner efter hur DU vill ha det 😉
- Hetta upp olivoljan i en stor och tjockbottnad kastrull. Tillsätt nötfärs/högrevsfärs och salsicciafärs. Låt färsen få färg och flytta sedan över till en skål.
- Tillsätt lite mer olivolja i kastrullen, dra ner värmen lite och tillsätt vitlök, hackad gul lök, hackad morot och hackad selleri. Stek försiktigt utan att innehållet får färg, löken ska bli genomskinlig.
- Häll tillbaka den brynta färsen i kastrullen ihop med övriga ingredienser. Höj värmen och rör om. Låt koka upp lätt och sänk sedan värmen och låt puttra försiktigt, gärna i 2-3 timmar. Rör om då och då (ej för ofta).
- Dra bort från värmen och ta av locket. När såsen svalnar kommer vätskemängden att avta, så låt dig inte frestas att ställa tillbaka kastrullen på grytan utan lock.
- Koka valfri pasta, al dente såklart, i rejält saltat vatten.
- Värm upp såsen i en stekpanna och häll försiktigt över pastan samt 1 dl av pastavattnet.
- Värm någon minut medan du rör ytterst försiktigt i blandningen med träslev. Nu kommer såsen att fästa vid pastan och rätten kommer att bli magisk!
- Riv över parmesan och servera genast!
Buon appetito!
Fler här som ÄLSKAR pasta? Vilken är din favoritpastarätt?
0 Comments