M

Från snutkaffe till superfoodlatte!

av | sep 7, 2016 | Blogginlägg | 5 Kommentarer

waynes2
Här har ni en kaffe- och bullälskande löparnörd som hittills har varit lite tveksam till den här hälsotrenden med diverse nyttigheter som rawbollar och açai bowls.
Har liksom oroat mig för att få i mig för lite energi och inte orka med vardagen och träningen. Så när inbjudan till ett pressfrukost där svenska kafékedjan Wayne’s Coffee presenterade sin nya hälsosatsning var jag lätt skeptisk. Jag menar, jag går ju dit för att äta kladdiga bullar och dricka vaniljlatte, inte dricka hälsojuicer.
waynes3
Men hur som helst så kom jag iväg i morse. Och oj, vad jag fick skämmas för mina fördomar. Det var ju både vackert för ögat OCH för gommen. I samarbete med Los Angeles-baserade hälsobloggaren och författaren Marita Karlson har man kokat ner de senaste hälsotrenderna till ett gäng produkter som var riktigt goda. Hon var på plats under frukosten och berättade bland annat om de två sorters ”superlatte” som hon har tagit fram inom ramarna för detta samarbete: ”beetrootlatte” på rödbetspulver, kanel och kokosmjölk samt ”superfood coffee” med råkakao, kokosolja och hampaprotein.
waynes4
Då jag inte klarar av rödbetssmaken provade jag superfoodlatten och den får verkligen fem koppar av fem möjliga. Vilken fantastisk smak och vilket grymt alternativ till vanligt kaffe! Ska bli intressant att se när (för jag tror det handlar om när, inte om!) våra övriga kafékedjor hänger på. Och när kommer vi få se den här sortens mat på vägkrogar, Pressbyrån, flygplatser med mera? Snart, mycket snart, hoppas jag – för även om jag inte kommer att sluta med mina kladdiga bullar så skadar det inte att variera sig 😉
Fler här som har testat rawfoodbollar, açai bowls och liknande? Vad tyckte ni?

Taggar

5 Kommentarer

 1. Annika

  Chiapudding och rawfoodbollar gillar jag inte. Acaibowl har jag inte testat.

  Svara
 2. Anna

  Kanske inte faller under raw eller superfood men bakar mycket med eget nötmjöl och dadlar, gör också egna energibars med nötter, frön och dadlar.

  Svara
 3. Therése

  Jag har också varit väldigt skeptisk till den här ”moderna nyttighetsmaten” men nu experimenterar jag hejvilt med chia, avokado, bär, mandelmjöl, kokosmjölk – you name it. Sen kan man ju ha olika definition på vad som är nyttigt, jag går mest på vad som är gott och som ger energi. Men jag tycker trots allt att det godaste som går att äta till frukost är grovt bröd, rejält med smör på och en tjock ostskiva, och så svart kaffe. Variation är bra tycker jag!

  Svara
 4. Emma

  Testar allt möjligt sånt som jag kommer över. Men kanske inte främst för att det är nyttigt utan för att det är annorlunda råvaror med spännande konsistens och annan smak. Inte bara det gamla tråkiga, utan nu finns det massa roliga råvaror – har funnits länge men som först nu går lätt att få tag i!

  Svara
 5. kjell.nilsson

  Tjejerna som startade Waynes var duktiga osäker om det är nya ägare.Klart bättre än Espressohouse,Starbucks(få ställen i Sverige).Fikar ofta delar ej upp föda i nyttigt eller onyttigt har testat det mesta inkl det senaste i New York smaksatt ”bubblethe” hi hi ..
  Min dagliga frukost gröt,banan,ägg,juice m.m och dyrt lyxkaffe från Bologna är ganska ok…
  Men vill ni kosta på er frukost så får Waynes godkänt

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen