waynes2

Här har ni en kaffe- och bullälskande löparnörd som hittills har varit lite tveksam till den här hälsotrenden med diverse nyttigheter som rawbollar och açai bowls.

Har liksom oroat mig för att få i mig för lite energi och inte orka med vardagen och träningen. Så när inbjudan till ett pressfrukost där svenska kafékedjan Wayne’s Coffee presenterade sin nya hälsosatsning var jag lätt skeptisk. Jag menar, jag går ju dit för att äta kladdiga bullar och dricka vaniljlatte, inte dricka hälsojuicer.

waynes3

Men hur som helst så kom jag iväg i morse. Och oj, vad jag fick skämmas för mina fördomar. Det var ju både vackert för ögat OCH för gommen. I samarbete med Los Angeles-baserade hälsobloggaren och författaren Marita Karlson har man kokat ner de senaste hälsotrenderna till ett gäng produkter som var riktigt goda. Hon var på plats under frukosten och berättade bland annat om de två sorters ”superlatte” som hon har tagit fram inom ramarna för detta samarbete: ”beetrootlatte” på rödbetspulver, kanel och kokosmjölk samt ”superfood coffee” med råkakao, kokosolja och hampaprotein.

waynes4

Då jag inte klarar av rödbetssmaken provade jag superfoodlatten och den får verkligen fem koppar av fem möjliga. Vilken fantastisk smak och vilket grymt alternativ till vanligt kaffe! Ska bli intressant att se när (för jag tror det handlar om när, inte om!) våra övriga kafékedjor hänger på. Och när kommer vi få se den här sortens mat på vägkrogar, Pressbyrån, flygplatser med mera? Snart, mycket snart, hoppas jag – för även om jag inte kommer att sluta med mina kladdiga bullar så skadar det inte att variera sig 😉

Fler här som har testat rawfoodbollar, açai bowls och liknande? Vad tyckte ni?

Share: