M

Fel strumphöjd kan sabotera ett helt pass!!!

av | maj 14, 2016 | Blogginlägg | 18 Kommentarer

strumpor1
För många kanske det här låter som ett icke-problem. Vem bryr sig om höjden på löparstrumpor, liksom? Men för mig kan fel höjd sabotera ett helt pass eller lopp. Jag ska förklara varför:
– Fel höjd när man bär kortare tights kan göra att man är i disharmoni när passet börjar, vilket också går ut över passet.
– Superkorta ankelstrumpor som inte ska synas ovanför skokanten kan ”krypa ner” i skon och börja korva sig. Ingen hit!
Jag tycker det är supersvårt att hitta löparstrumpor som lyckas få ihop ekvationen rätt höjd OCH bra kvalitet. På H&M har jag inhandlat korta ankelstrumpor, men de envisas med att krypa ner i skorna och därför har jag övergett dem. Gococo är en fantastisk strumptillverkare med vars strumpor jag har sprungit mina flesta pass och lopp – men har ännu inte sett någon ankelstrumpa hos dem.
LÄS OCKSÅ: Snälla, tvätta era träningskläder!
strumpor2
LÄS OCKSÅ: Välsvarvad löparmamma sticker i ögonen
Ankelstrumpor är den enda strumphöjden jag egentligen vill ha till korta tights sommartid. Har någon försökt sig på långa kompressionsstrumpor ihop till 3/4-tights? INGEN hit. Jag känner mig inte bekväm i den kombon. Och kör jag lårkorta tights ihop med kompressionsstrumporna får jag en ”kasslerkänsla” på benet. Gillas inte och går ut över löparharmonin!
Var inhandlar ni era löparstrumpor? Hur tänker ni när ni kombinerar strumpor med tights/shorts och hur mycket bryr ni er om höjden? 🙂 Vore kul att veta!
(Bilderna ovan: högst upp från Pragmaran i söndags, då körde jag 3/4-tights med strumpor som gick upp över fotknölen. Kändes OK även om jag helst hade velat köra med höga kompressionsstrumpor, hade behövt stödet den här gången. Nedre bilden från Lidingöloppet 2012, då kände jag mig rätt så obekväm med kombon 3/4-tights och knästrumpor…)

Taggar

18 Kommentarer

 1. Hanna

  Jag kör faktiskt långa kompression oavsett tajtslängd. Gococos vanliga kompression. Till långa hårda har jag deras extra kompression.

  Svara
  • Petra Månström

   Du tycker inte att det känns konstigt när tajtsen direkt övergår i strumpor liksom då?

   Svara
   • Therese

    Skönt att det är fler än jag som tvekar på kombon långa strumpor och halvlånga tights. Jag känner mig inte snygg helt enkelt. Inför Göteborgsvarvet står jag nu i valet och kvalet mellan korta tights och långa strumpor, eller trefjärdedels tights och ankelstrumpor. Min man bara skakar på huvudet och säger att det bara är att springa…

    Svara
    • Petra Månström

     Hehe, det är ju verkligen inte bara att springa! Hade samma dilemma som du inför maran i söndags!

     Svara
 2. Linn

  De flesta av mina favoriter i löpklädesväg kommer, tro det eller ej, från Ge-kås Ullared:) Många av tajtsen sitter uppe bra, strumporna är sköna och jackorna/tröjorna lagom tjocka:) Märket dem har heter OTP. Annars blir det oftast Röhnisch och H&M.
  Hatar när tajtsen glider ner under magen men ogillar även om dem sitter för hårt i midjan så magen bullar ut sig under:p

  Svara
 3. Mona

  Falkes ankelstrumpor har jag haft på flera maror och långpass och de har aldrig korvat sig för mig.

  Svara
 4. Mickan

  Hej.
  En helt annan fråga, springer du alltid med musik i öronen även på lopp, eller bara vid träning?
  Gissar att du har musik och då är min fundering om man inte känner att man missar alla event runt banan.
  Tack för en toppenblogg, med en perfekt blandning barn/träning.
  // Mikaels

  Svara
  • Petra Månström

   Hej! Ja, nästan alltid med musik! Musiken lyfter mig, men jag har aldrig särskilt hög volym så jag hör ju musik och folk runtomkring 🙂 Kul att du gillar bloggen! Kram

   Svara
 5. Ida

  De absolut bästa ankelstrumpor för löpning är Kari Traa, de sitter åt lite runt foten och är tunna vilket är skönt när man blir svettig. Ett måste för sommarens varma löprundor!!! Tack för en toppen blogg!!

  Svara
  • Petra Månström

   Bra tips, ska kika på dem!

   Svara
 6. Therese

  Ankelstrumpor från Newbody! Bra kvalitet till oslagbart pros! Sedan jag började använda deras löparstrumpor kan jag inte springa med något annat på fötterna. Både den tunna och den lite tjockare modellen (som de kallar ”långdistans”-strumpa) är supersköna! Faktiskt så sköna att jag ogärna använder andra strumpor även till vardags 😉

  Svara
  • Petra Månström

   Newbody har jag aldrig hört talas om, intressant! Ska kollas upp!

   Svara
   • Therese

    Brukar säljas av olika idrottsföreningar eller skolklasser 🙂

    Svara
    • Petra Månström

     OK!

     Svara
 7. Maria

  Jag kan tipsa om Pierre Roberts löparstrumpor! Finns i ankelmodel och sitter perfekt på foten och i skon! Bra pris dessutom!

  Svara
  • Petra Månström

   Just ja! Pierre Robert har bra strumpor!

   Svara
 8. Anna-Carin

  Jag håller med ovanstende om Pierre Roberts löparstrumpor i ankelmodel, sitter där dom ska och håller måånga tvättar.
  Det jag skulle vilja ha tips om är trosor som inte åker upp, har någon boxervariant från Pierre Roberts i funktionsmaterial men är inte nöjda med hur dom sitter.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen