Ett omslag jag bara ÄLSKAR!!

petramanstromHälsa, Livsstil, Löpning, Motion, Skönhet, Träning4 Kommentarer

omslag_womensrunning

Kan man annat än älska omslaget till aprilnumret av brittiska löparmagasinet Women’s Running? Modellen Nadia Aboulhosn löptränar tre-fyra gånger i veckan och gillar inte benämningen ”plus size model”:

– Nej, det innebär ju att det finns en kroppstyp som betraktas som ”normal” och en som avviker från det normala, säger hon.

Hon menar vidare att samhället drar likhetstecken mellan hälsosamma människor och smala människor. Folk betraktar helt enkelt inte Aboulhosns kroppstyp som hälsosam. Hennes mission är att få människor att inse att det går inte att se hur pass hälsosam eller vältränad en person är enbart utifrån storleken.

Vi har redan sett flera tidigare exempel på plus size-modeller som omslagsflickor, till exempel Erica Schenk på augustinumret 2015 av Women’s Running Magazine och Ashley Graham på omslaget av Sports Illustrated. Aboulhosn välkomnar utvecklingen och säger att hon hoppas att vi så småningom kommer att sluta klassa en viss kroppstyp som ”normal” och en annan som ”onormal”.

– Jag försöker bara normalisera något som redan från början borde ha varit normalt, säger hon till BuzzFeed.

Kan bara hålla med! Hur en människas kropp ser ut säger ingenting om hennes eller hans hälsa eller fysiska status. Löpare är vi allihopa, oavsett storlek. Springer man så är man löpare – punkt slut.

0

4 Kommentarer är aktiverade “Ett omslag jag bara ÄLSKAR!!”

  1. jag kan inte annat än hålla med 😀
    skulle vara kul om sportklädesföretagen också visade upp modeller i alla former och åldrar som variation till fettfria ’superwomans’

    0

Kommentera

Din epostadress publiceras inte Obligatoriska fält är märkta *