M

Ett omslag jag bara ÄLSKAR!!

av | mar 28, 2016 | Blogginlägg | 4 Kommentarer

omslag_womensrunning
Kan man annat än älska omslaget till aprilnumret av brittiska löparmagasinet Women’s Running? Modellen Nadia Aboulhosn löptränar tre-fyra gånger i veckan och gillar inte benämningen ”plus size model”:
– Nej, det innebär ju att det finns en kroppstyp som betraktas som ”normal” och en som avviker från det normala, säger hon.
Hon menar vidare att samhället drar likhetstecken mellan hälsosamma människor och smala människor. Folk betraktar helt enkelt inte Aboulhosns kroppstyp som hälsosam. Hennes mission är att få människor att inse att det går inte att se hur pass hälsosam eller vältränad en person är enbart utifrån storleken.
Vi har redan sett flera tidigare exempel på plus size-modeller som omslagsflickor, till exempel Erica Schenk på augustinumret 2015 av Women’s Running Magazine och Ashley Graham på omslaget av Sports Illustrated. Aboulhosn välkomnar utvecklingen och säger att hon hoppas att vi så småningom kommer att sluta klassa en viss kroppstyp som ”normal” och en annan som ”onormal”.
– Jag försöker bara normalisera något som redan från början borde ha varit normalt, säger hon till BuzzFeed.
Kan bara hålla med! Hur en människas kropp ser ut säger ingenting om hennes eller hans hälsa eller fysiska status. Löpare är vi allihopa, oavsett storlek. Springer man så är man löpare – punkt slut.

Taggar

4 Kommentarer

 1. lilla my

  jag kan inte annat än hålla med 😀
  skulle vara kul om sportklädesföretagen också visade upp modeller i alla former och åldrar som variation till fettfria ’superwomans’

  Svara
 2. Annika

  Underbar bild!

  Svara
 3. FIT by Emma Hå

  Men kolla! En människa med min kroppstyp! Så jävla gött att vi också får synas =)

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen