M

Anna: "Målet är att klara Stockholm Marathon i juni"

av | mar 27, 2016 | Blogginlägg | 0 Kommentarer

anna_hammarbäck
Söndag och dags att presentera ännu en inspirerande löpare! Den här gången är det Anna Hammarbäck, 30, som bor i Eskilstuna och jobbar som sjuksköterska.
Hur länge har du löptränat?
– Jag har löptränat sedan 2012.
Hur kom det sig att du började?
– Jag har alltid sprungit en del då jag spelade fotboll, sedan fortsatte löpningen eftersom min familj gillar att springa. Löpningen fungerar mycket som en mental uppladdning och ventil för mig, jag har något jag funderar på och så löser jag problemet under löprundan. Och så älskar jag att vara ute i naturen!
Ungefär hur kan en träningsvecka se ut för dig just nu?
– Just nu tränar jag löpning tre gånger i veckan: ett intervallpass, ett kortare distanspass (4-6 kilometer) och ett längre distanspass (minst 15 kilometer).
Vilka är dina eventuella mål med träningen?
– Mitt mål just nu är att klara av Stockholm Marathon i juni!
Tränar du något annat än löpning, i så fall vad?
– Tränar utöver min löpning på gymmet två gånger i veckan, varav en gång med personlig tränare. Då blir det mycket benstyrka, core och balansträning. Bra grundträning för en löpare helt enkelt.
Vilken är din syn på kost? Hur äter du?
– Jag försöker att äta regelbundet under dagen, typ ordentlig frukost, lunch och middag och däremellan två-tre mellanmål. Jag känner att jag orkar träna och prestera bättre om jag äter varierat och inte försöker utesluta något.
Pryl du inte kan vara utan på löpturen?
– Jag vill gärna ha så lite prylar som möjligt på löprundan, men en klocka för tidtagning och distans får alltid följa med.
Ditt bästa löparminne?
– När jag sprang Nikes lopp för tjejer på 10 km i Stockholm i somras (Nike Women’s 10K). Ingen superlång distans, men ett lopp där allt stämde. Fint väder, bra stämning och jag hade tränat hårt innan vilket kändes på banan, personbästa med flera minuter mot några veckor innan.
Till sist: DITT bästa tips till andra som är sugna på att börja springa men inte får tummen ur och hittar motivationen?
– Börja långsamt och jämför dig inte så mycket med andra. Det är lätt att titta på andra, men vi tränar väl inte för någon annans skull utan för att vi ska må bra? Går det trögt eller känns tungt tänker jag att jag kommer ha med med detta till nästa pass, och då kommer det gå lättare! Sedan måste jag slå ett slag för styrketräning för löpare, det ger variation i din träning och hjälper dig att nå en ny nivå!

Taggar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen