M

10 tecken på att du är nybliven förälder

av | jan 26, 2016 | Blogginlägg | 6 Kommentarer

blojbyte
Foto: Privat.
Plötsligt sitter man där och är förälder, utan att knappt ha fattat hur det gick till. Det råder liksom undantagstillstånd i flera månader och man gör saker man inte trodde att man skulle göra.
Fast vissa saker missar man tydligen helt… Här är 10 tecken på att man är nybakad förälder (några mer omvälvande än de andra och samtliga högst självupplevda):
1. Du ställer ut påsen med bajsblöjor på balkongen istället för att gå ner till soprummet. Det kommer ju ändå att tillkomma ett gäng nya påsar snart och orka gå ner till soprummet med en skrikande bebis.
2. Du slår personligt rekord i koffeinintag per dag. Hade faktiskt ingen aning om att man kunde dricka så här mycket kaffe och koffeinhaltig läsk utan att börja darra okontrollerat.
3. ”Kan hårstråna på benen verkligen bli så här långa????” En av de chockartade upptäckterna vid de enstaka tillfällena du får vara ostörd i badrummet en längre stund.
4. Du googlar efter en magisk concealer som trollar bort spåren av den senaste tidens vaknätter. En sådan måste det väl ändå finnas?
5. Du bombar Facebook och Instagram med bilder på underverket. Och du som aldrig skulle lägga ut bilder på bebisar i sociala medier, det är ju fånigt och vem bryr sig, liksom.
6. Du kommer på dig själv med att googla efter viktiga saker som elektroniska snorsugar och umaminappar. Allt för nykomlingen.
7. Du glömmer att handla kläder åt dig själv. Det är ju så mycket roligare att klicka hem små, söta bebiskläder med teddybjörnstryck.
8. Du upptäcker ditt första gråa hårstrå. Och nästa gång du kollar har de blivit ännu fler.
9. Dina polare som inte har barn avföljer dig på Instagram och Facebook. Anledningen hittar du i punkt 5 ovan.
10. Du börjar tycka att det här med att diskutera bajskonsistens och vilken förskola som har störst andel ekologiska råvaror i sin mat på allvar är rätt så intressant. Mer intressant än det mesta, faktiskt.

Taggar

6 Kommentarer

 1. Malin

  Vissa dagar betraktar man en dusch som egentid.
  Att gå ut en fredagkväll innebär att åka till affären för att handla blöjor, tvättlappar & inte att förglömma, även mat åt oss föräldrar…
  Man funderar vad man ska göra med alla sopor, det är ju flera veckor innan sopbilen kommer och tömmer soptunnan nästa gång och den är redan överfull av blöjpåsar.

  Svara
 2. Kjell.Nilsson

  Ang 1.Stinkbomben placerades ibland i papperskorg Östermalmstorg hihi..
  bytte blöjor på gym i närheten där baby var med .
  2.Instämmer(kroppen kan bara ta upp en viss mängd)
  3.Ännu värre ansiktskrämen slut o inga pengar !
  4.Använd Solglasögon ! eller löparbrillor samt folk smsar,talar i mobil så det är iallfall
  ingen som ser en.
  5.Fanns ej när våra var små men börjat följa Petra på instagram fina bilder
  6. Samt saknar källkritik/reklam köper allt som ev. syskon får ärva
  om prylarna híttas långt in i garderoben !
  7.Instämmer ev överskott bli kaffe o inköp bolaget
  8.Spegeln spricker efter första vaknatten värre spöke finns ej
  9.Nya polare vid närmaste kaffebar
  10.Inser efter ett tag att verkligheten inte stämmer med reklamen ”bästa dagis”
  förhoppningsvis jobbar personalen kvar ett tag gäller även skolan)
  stor personalomsättning.

  Svara
  • Petra Månström

   Hehe, du är bäst, Kjell!!

   Svara
 3. CO

  Haha! För första gången la jag 500 spänn på en concealer när min äldsta var 6 månader. Var helt desperat, hade aldrig känt mig så grå. Jag var make-up försäljarnas bästa kund!

  Svara
  • Petra Månström

   Hehe, underbart 🙂

   Svara
 4. mom to 4

  Har fyra barn har aldrig lagt upp en enda bild på mina fyra på Facebook för det är inte bra min man skulle inte uppskatta att jag satte upp bilder det är privat

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen