tarar

Är helt överväldigad över all respons på inlägget jag skrev igår, om mitt beslut att avsluta mitt uppdrag här på Mama och nylansera en egen blogg på en helt egen domän.

Ni ska veta att all er pepp och era glada tillrop betyder mycket, för stundtals kan det vara både ensamt och läskigt att driva eget och fatta alla beslut själv. Ensamt, läskigt – men också oerhört utmanande och spännande!

LÄS OCKSÅ: Bristningar, ytliga blodkärl och annat myspys

Men det jag tänkte skriva om i det här inlägget är egentligen det här med tanttårar. ”Tant…vad då?” tänker kanske några nu. Och till er säger jag bara: gratulerar! Ni är inte där än och kanske (förhoppningsvis) kommer ni aldrig dit. Men några kanske nickar instämmande.

LÄS OCKSÅ: Ett omslag jag bara älskar!

Vad menar jag då? Jo, det här gisslet med rinnande ögon i tid och otid. Framför allt vid löpning utomhus och det behöver inte blåsa mycket alls, ögonen rinner likt förbaskat. Läser på nätet att ”Vid stigande ålder blir ansiktet känsligare för kyla och vind. Besvären gör sig i regel påminda från övre medelåldern…”

LÄS OCKSÅ: De 8 bästa sakerna med min nya mammakropp

Övre medelåldern? Är det redan nu det? Pust. Kanske spelar mina kontaktlinser in, har aldrig haft besvär med dem förut och knappt märkt av dem. Men nu märker jag att de skaver ibland och att jag måste ta ur dem oftare. Läser att det inte bara finns ”tanttårar” utan även ”gubbtårar”. En klen tröst…

Någon som känner igen sig i detta och kanske har något bra knep? Solglasögon/sportglasögon funkar kanske lite, brukar därför ha det på nästan alla pass.

 

Share: