M

9 saker du INTE ska säga till någon med ETT barn

av | feb 9, 2016 | Livet | 6 Kommentarer

selfie
Foto: Petra Månström.
Jag har ju redan bloggat om det här med att folk prompt ska börja yra om när man ska börja jobba på ett syskon, fast man knappt har kommit hem från BB. Här är 9 saker du inte ska säga till någon som har ett barn:
1. ”Snart dags för nummer två, va? Ni får skynda på så ni inte blir för gamla, du vet den där klockan som tickar…”
2. ”Jag skulle aldrig klara mig utan mina syskon!”
3. ”Det är ju egoistiskt att bara skaffa ett barn! Vill ni ta ifrån ert barn möjligheten att få växa upp med ett syskon?”
4. (Ser bekymrad ut:) ”Är det så att ni har svårt att få barn? För jag har en väninna som också har kämpat länge för att bli gravid…”
5. ”Det går ju att adoptera också, men det finns ju en övre åldersgräns.”
6. ”Vänta tills ni får nästa barn, då blir ert liv ingen dans på rosor längre…”
7. ”Dags att flytta till något större snart? När tvåan kommer, menar jag…”
8. ”Trött, sa du? Vänta bara tills ni får ett barn till…”
9. ”Jag blev gravid med nummer två när XX bara var tre månader. Just sayin’…”

Taggar

6 Kommentarer

 1. Annika

  Jag har nästan alltid svarat med den ärliga sanningen -Jag kan inte få fler barn. Då ångrar sig oftast den som frågade och gör det inte igen i alla fall.

  Svara
 2. Helene

  Jag har visserligen två barn men jag vet folk som har sagt att dom inte kan få barn(även om dom kan) just för att det är för provocerande att säga att man inte vill ha fler eller inte ha barn alls, bara för att få slut på tjatet från folk och det är ju helt sjukt

  Svara
 3. Maria

  Angående det där med att syskon har varandra för livet så behöver det inte alltid vara sant. Det finns ju faktiskt syskon som endast träffas i rätten (så var det t ex för Stenbeck (han med tv 3 bl a) och hans syster. Finns fler exempel. Säg inte till ngn med ett barn: då blir hen bortskämd (jag är endabarn och fick jämt höra av alla möjliga som inte alls visste ngt om min familj att jag var bortskämd).

  Svara
  • Petra Månström

   Exakt! Jag blev allt annat än bortskämd – snarare tvärtom (mina föräldrar var rädda för att jag skulle bli just bortskämd, haha).

   Svara
 4. Maria

  Glömde att skriva att anledningen till att de träffades i rätten var att de inte var överens angående ett arv.

  Svara
 5. Sandra

  Hört alla utom en av dom och blir lika upprörd varje gång och orerar massor för min sambo sen. Varför ska det FÖRUTSÄTTAS att man vill ha fler barn? Helt ologiskt.

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kategorier

Arkiv

Sök

Om Petra

Jag heter Petra Månström och är journalist och löpcoach. Du behöver inte springa jättefort, lyfta tungt eller prestera på något sätt för att läsa min blogg. Den vänder sig nämligen till helt vanliga människor som kämpar med att få vardagen att gå ihop. Ibland hinner vi träna, ibland prioriterar vi annat. Men vi är alla livsnjutare som tränar för att leva – inte tvärtom. Varmt välkommen hit!

Maratonpodden

Senaste inläggen