10 irriterande ljud jag gärna slipper

petramanstromLivet, Livsstil2 Kommentarer

knackebrod770x400

Ljudet av knäckebrödstuggande kan vara riktigt irriterande för en känslig person. Ett gravt i-landsproblem, men ändå. Foto: Wikimedia Commons.

Det kan vara att mina öron är extra känsliga nu under graviditeten. Men även innan Bullen så märkte jag att jag har svårt för att filtrera bort vissa ljud. De fastnar liksom i öronen och biter sig fast. Här är min tio i topp-lista över irriterande ljud:

  1. När folk äter knäckebröd och tuggar högt och ljudligt.
  2. När folk äter soppa eller dricker något och smaskar/sörplar.
  3. Ljud som läcker ut ur folks hörlurar på tunnelbanan, bussen etc.
  4. När folk pratar högt och länge i mobilen i omklädningsrummet på gymmet.
  5. När folk stönar länge och överdrivet högt på något gruppträningspass.
  6. När folk glömmer att stänga av ljudet på mobilen under avslappningen efter träningspasset.
  7. Bestick mot tänderna.
  8. När jag ska stänga av larmet på mobilen på morgonen och tappar telefonen i golvet.
  9. Barnskrik i falsett på bussen/tunnelbanan när man är eftermiddagsseg. (Den här kommer jag få äta upp när Bullen är ute i det fria, haha!)
  10. Fiolgnissel från musikanter ombord på tunnelbanan en tidig morgon innan jag har fått mitt kaffe. Andra tider på dygnet kan det å andra sidan vara riktigt trevligt.

Japp, jag vet att om jag flyttade långt bort från storstaden så skulle jag genast bli av med flera av de här ”problemen”. Men jag trivs här i Stockholm och har inga planer på att byta hemort. Men däremot känns det faktiskt mycket bättre nu när jag fick skriva av mig lite 🙂 Nyfikna på era listor, om ni nu liksom jag irriterar er på ljud från omgivningen (de man själv utstöter räknas ju såklart inte, hehe…)

0

2 Kommentarer är aktiverade “10 irriterande ljud jag gärna slipper”

Kommentera

Din epostadress publiceras inte Obligatoriska fält är märkta *