Världens första löpskolningsapp är här!

petramanstromLöpning, Träningsprogram2 Kommentarer

Rundaycoacherna Charlotte Karlsson (höger) och Lisa Nauclér står bakom den nylanserade appen

Rundaycoacherna Charlotte Karlsson (höger) och Lisa Nauclér står bakom världens första app med fokus på löpteknikövningar. Foto: Fredrik Wannerstedt.

Elitlöparna Charlotte Karlsson och Lisa Nauclér noterade att många löpare de såg i spåren skulle kunna få ut så mycket mer av sin träning om de bara justerade sin löpteknik en aning. Där såddes det första fröet till löpargruppen Runday, som snabbt blev en succé när den startades i april 2011.

Nu vill de låta fler ta del av de effektiva löpteknikövningarna genom att lansera världens första app med fokus på just så kallad löpskolning. Löpskolning är helt enkelt ett samlingsnamn på övningar som syftar till att förbättra löptekniken. Bland friidrottare är löpskolning vardagsmat, men också vi vanliga motionärer har stor nytta av att förbättra vår löpteknik. Bland annat blir man starkare, snabbare, gladare och mindre skadedrabbad.

Appen är väldigt pedagogisk (jag kollade själv in den i morse) och består av rörliga bilder med smarta instruktioner. Två av de nio löpskolningspaketen är gratis och de är dessutom uppdelade efter kategori och svårighetsgrad. Såväl nybörjare som elitlöpare har nytta av appen. Runday har utvecklat appen tillsammans med Great Works och planen framöver är att appen även ska släppas internationellt. Appen kommer inom kort också att finnas tillgänglig för Android.

rundayapp

Jag har själv tränat flera pass under ledning av Runday och kan intyga att Charlotte och Lisa är oerhört proffsiga. De är duktiga på att anpassa träningen efter deltagarnas nivåer och på träningspassen brukar det alltid finnas en rad olika pass att välja mellan. Enligt min mening är appen en given succé, så testa gärna själv och se vad du tycker!

Mer information om appen.

0

2 Kommentarer är aktiverade “Världens första löpskolningsapp är här!”

Kommentera

Din epostadress publiceras inte