Upp som en sol…

petramanstromAlternativ träning, GravidKommentera

dag2-2

Jag gillar rak, enkel träning som man blir jättetrött av. Som till exempel löpning eller styrketräning. Eller för all del jympa där man varvar amhävningar, situps med lite hopp-och-skutt. Lite mer komplex träning har jag duckat effektivt för. Förrän tidigare idag, då jag stod på en yogamatta beredd att köra mitt livs första riktiga yogaklass. Och jag kan säga så här: även om passet var anpassat för att såväl totala nybörjare som vana skulle kunna hänga med så fick jag kämpa ordentligt för att få min stela kropp att snappa upp de olika sakerna vi skulle göra.

Efter en kort stund spred sig en massiv trötthet i såväl skalle som kropp och jag bävade för fortsättningen. Men det gick ganska bra, våra instruktörer Malin och Maria är väldigt duktiga. Och trots stelheten kändes det oerhört häftigt att stå där med havet framför sig och göra krigaren, hunden och en massa annat. Mäktigt! När jag hade tråcklar mig ur lotusställningen blev vi skjutsade tillbaka till vår segelbåt där lunch serverades i solen.

dag2-1

Jag på mitt livs första yogaklass. Inte riktigt lika smidig som de andra, men jag kämpar på. Foto: Jonas Hansen.

Sedan färd vidare till en grannvik där vi hann sola och bada lite innan vi drog iväg till en närbelägen plats där vi fick testa något som heter ”soma”. Det beskrevs som en slags ”snabb-yoga” och det kan jag verkligen hålla med om. Jösses vilket powerpass! Ner i knäböj, upp och hoppa, veva med armarna. Var helt slut efteråt, men på gott humör.

Men sedan, när vi blivit skjutsade tillbaka till vår båt, då kom tårarna. Jag var så trött och hade träningsvärk i hela kroppen, då kom den där känslan av att inte orka tillbaka. Den jag hade under löprundan i förra veckan när allt gick åt skogen. Att hela tiden känna sig ”handikappad” för att man är kissnödig är enormt påfrestande, om än inget annat än ett fett i-landsproblem. Men ändå. Fick gå undan och gråta en skvätt. Har aldrig längtat så mycket efter ett glas vin som då… Suck.

Går och lägger mig med dagens härliga träningspass i färskt minne. Förhoppningsvis blir det bättre imorgon, efter lite sömn och en god frukost. Kram på er!

0

Kommentera

Din epostadress publiceras inte