bern2

I morse ringde klockan vid 5.00. Vi hade kommit hem från Linköping bara några timmar före midnatt, då hade vi genast packat om och ställt in siktet på nästa resmål: Schweiz.

Det är en överdrift att påstå att jag var pigg. Den som var gladast av oss tre i familje var tveklöst Adrian, han som slapp fixa och dona med packning och hålla miljoner bollar i luften. Men – jag vet – vi har valt detta själva och får leken tåla. Inga problem.

Rodda med uthämtning av Airshellsväskor till bilbarnstolen och barnvagnen på Arlanda, packa ner alltihop, rulla till incheckningen och sedan säkerhetskontrollen. Puh! När allt var avklarat och vi var ute på andra sidan var jag sjöblöt av svett och helt slut. Shoppade lite ansiktskrämer och annat myspys för att komma ner i varv och sedan var det dags att kliva på planet.

bern1

Vi hade laddat för en svettig och intensiv flygresa med överaktiv bebis. Vad det blev? Jo, en kolugn resa med massor av egentid eftersom gullungen somnade nästan omgående efter start. Jag hann läsa flera sidor av Carolina Klüfts nya bok (MYCKET bra och HÖG igenkänning på många områden för min del, mer om det imorgon!) och dessutom sov jag en stund.

bern4

Väl framme i Zürich hämtade vi ut hyrbil och rullade till Bern, Schweiz huvudstad, där vi nu befinner oss. Vilken mysig stad! Som ett Prag i miniatyr, fast med lite mer fokus på ost, choklad och klockor. Magen är proppfull av ”Spätzli”, en slags tysk pasta på mjöl och ägg, och jag sitter här och planerar morgondagen. Det är framför allt jobb som gäller för mig här, två artiklar på olika teman ska skrivas. Vi ska bland annat ta oss till Naturpark Gantrisch där sambon och Adrian ska strosa runt och jag tänkte passa på att ta en löptur. Ska bli superkul!

Vad har du hittat på idag? Och fler som har läst Carolina Klüfts bok förresten?

(Foto, bilderna ovan: Petra Månström)

Share: