JAG HAR TESTAT EN NY, SMART SÖKMOTOR FÖR FLYGRESOR

Räck upp en hand alla som tycker att det här med att leta flygresor kan vara ett ganska svettigt detektivarbete. Då vill jag tipsa om nya söktjänsten Avionero, som inspirerades av mänskliga resebyråer när de byggde upp sin sajt. Coolt, eller hur?

Det är ingen nyhet att jag och min familj älskar att resa, men det kan vara en riktig djungel att hitta rätt resa. Vi är oftast ganska flexibla när det gäller avresedatum, viktigast för oss är hyfsade avrese- och hemresetider, inte för långa mellanlandningstider samt bra priser.

När jag först hörde talas om nya söktjänsten Avionero kände jag att ”Oj, inte en till flygsökningssajt!”, men efter att ha hårdtestat den under några veckor måste jag säga att den faktiskt sticker ut – på ett bra sätt. Här kan du anpassa sökresultatet efter dina egna personliga preferenser. Det kan till exempel vara att utesluta ett eller flera flygbolag eller att ha flexibla avrese- och hemresedatum.

Avionero

Efter att du har valt ett resultat som passar dig slussas du sedan vidare till ett antal resebolag på nätet, samt även flygbolagens egna bokningssidor. Det sistnämnda tycker jag särskilt mycket om, för jag bokar nämligen oftast direkt på flygbolagens egna sajter (inte särskilt förtjust i mellanhänder, gäller även hotellbokningar) – men de saknar ju Avioneros smarta algoritm så här slår du två flugor i en smäll.

Ett annat stort plus med den här sajten är att du kan ha igång flera flikar samtidigt, med olika sökningar. När du sedan kommer tillbaka till sidan finns alla sökningar kvar, något som är väldigt skönt för en stressad småbarnsmamma och egenföretagare. Det händer nämligen rätt ofta att jag blir så stressad av att ha hundra fönster öppna samtidigt att jag bara stänger ner och ger upp.

Här nedan kommer ett exempel på en sökning jag gjorde efter weekendresor till Prag:

Avionero

Och eftersom jag gärna undviker att resa med Ryanair och inte heller gillar tidiga avgångar så filtrerar jag bort de alternativen:

Avionero

På det hela taget tycker jag att det är en superbra tjänst som definitivt höjer sig ovan de redan befintliga. Något som är extra kul är också att du som användare är välkommen att skicka idéer till förbättringar till utvecklingsteamet. Högt upp på min önskelista står saker som listor över populäraste sökningarna just nu, samt en ”Överraska mig”-knapp. Det hade varit superkul!

Har du testat Avionero? Berätta gärna vad du tyckte!

Share: