HUR MYCKET SYMPATI KAN MAN FÖRVÄNTA SIG?

petramanstromAlternativ träning, Livsnjuteri, Livsstil11 Kommentarer

Liveaboard

HUR Jag älskar rött vin. Jag älskar öl. Och ja, jag säger inte nej till en drink eller två. Inte heller till en hutt lite nu och då – jag har ju ändå centraleuropeiskt påbrå.

Men just nu kan jag ju inte dricka en droppe alkohol. Det i sig är ju något övergående som jag får acceptera, men det jag funderar lite på är hur mycket sympati man kan förvänta sig från omgivningen. Nej, jag kan inte förbjuda mina vänner att dricka alkohol i min närvaro – men ibland kan jag komma på mig själv med att bli ledsen och besviken när närstående blir på partyhumör och vill festa loss, medan jag sitter där med ett glas tranbärsjuice eller blaskigt, alkoholfritt vin. Det kan kännas så trist att jag bara vill strunta i hela festgrejen tills den här graviditeten är över.

Är det egoistiskt att vilja ha lite sympati och stöd från sina allra närmaste, eller borde jag bara låta dem köra på som vanligt?

0

11 Kommentarer är aktiverade “HUR MYCKET SYMPATI KAN MAN FÖRVÄNTA SIG?”

 1. Vad tycker du är rimligt? Är det så att du tex avstår efterrätt när du umgås med diabetiker och bröd när du äter frukost med en glutenintolerant så föreslår jag att du i för motbok hos dina närmaste några månader framöver. Annars får du nog gott bita ihop lite och smutta på din Virgin Mary. Värre saker har du hanterat tror jag. 🙂

  0
 2. Nej, det känns surt men man kan inte förvänta sig att andra är sympatitorra. Men – det finns i alla fall bra alkoholfri öl nuförtiden, IPA, lager och veteöl. Alkoholfritt vin är rätt vidrigt utom nån mousserande sort som är ok.

  0
 3. Jag dricker visserligen nästan aldrig alkohol själv eftersom jag inte tycker att det är gott men nej, jag tycker nog inte att man kan förvänta sig att andra ska låta bli. Om någon kämpar med alkoholism så kanske man kan tänka sig att folk är lite hänsynsfulla i början men så småningom måste även den som har de problemen lära sig att hantera olika förutsättningar.

  0
 4. Prova Richard Juhlins mousserande (1979 på systemet), de olika varianterna av bärdrycker typ blåbär 100%, Blue ganjal (1975), Roomi (1923), Weihenstephaner veteöl. Hoppa över de alkoholfria vinerna! De gör ingen glad.

  0
 5. När jag var gravid så vande jag mig efter ett tag och hade lika kul utan alkohol och längtade inte alls efter det.

  0
 6. Den enda jag tycker att man kan förvänta sig avstå alkohol är barnets andra förälder. Eller i alla fall att hen inte behöver dricka sig full.

  0
 7. Jag har läst din blogg sedan länge och gillar oftast det du skriver. Jag hoppas verkligen att du kommer att må bra och kan släppa alla tankar på det du inte kan göra. Graviditet kan såklart vara jobbigt. Det förstår jag. Försök ändå må bra och vara glad över att du väntar barn!

  0
 8. Kära Petra!
  Jag är också gravid och har precis varit på en länge planerad vingårdsresa med sambo och svärföräldrar. Skitsvårt! Tycker absolut att du kan förvänta dig lite empati från dina närmaste, övriga kanske också fattar att du inte tycker det är lika kul längre att gå ut på krogen. En bra grej med graviditet är förresten att man får vara hur egoistisk man vill i övrigt 🙂

  0
 9. Första gången jag var gravid var en bröllopssommar! Jag satt där på 4 bröllop med herrljunga cider (det var typ det eller rävgift som det alkoholfria vinet smakade då som fanns då) och tyckte det var rätt trist, fick alltid köra hem vilket maken tyckte var praktiskt. 🙂
  Andra gången störde jag mig inte alls lika mkt. Många roliga (och goda) alkoholfria alternativ hade kommit (carlsbergs alkoholfria kan jag dricka även nu som ogravid) och jag tyckte inte alls det var så jobbigt.
  Blanda juicedrinkar i roliga glas och gör det lite festligt är mitt tips. Och tänk när du kan börja dricka igen, då räcker det med en fingerbogg vin för att du ska bli tipsy 🙂

  0
 10. Jag håller med Anna nedan. Jag gissar att du inte håller igen på socker i närvaro av diabetessjuk så varför ska de som kan och vill dricka inte göra det pga att du är gravid? Nej, löjligt om du frågar mig.

  Jag har förstått att du har haft/har en hemsk graviditet hittills och det måste vara oerhört jobbigt, men tänk på oss andra; barnlösa singlar runt 40 år som säkert gärna skulle byta plats med dig vilken dag som helst. Vi funderar på om mamma-pappa-barn-racet är kört för oss. Alla har vi våra problem och hang-ups, dessa är olika stora för alla människor, och skiljer sig åt beroende på vilken situation vi befinner oss i.

  Hoppas att du får njuta av resterande graviditeten och ha en härlig sommar!

  0

Kommentera

Din epostadress publiceras inte