Fjärilar i magen!

petramanstromGravidträning, Hälsa, Personlig utveckling, Resor6 Kommentarer

yogamatta

Just nu är jag väldigt nervös. Jag ska nämligen ge mig ut ur min komfortzon – rejält. För nästa vecka är det dags för en vecka fylld av yoga i Turkiet.

Vi kommer att bo på en turkisk segelbåt, gület, och kryssa fram genom skärgården medan vi tränar. Konceptet kallas ”liveaboard” och har redan funnits länge inom dykningen, men nu är det alltså yoga som gäller. Inte enbart dock, vi kommer också att få möjlighet att springa, snorkla, simma, köra funktionell träning och så vidare, men tonvikten ligger på yogan.

Jag har länge sneglat på passionerade yogautövare och inspirerats av dem. De verkar (förutom fantastisk hållning och total frånvaro av förslitningsskador) ha ett imponerande, inre lugn som tilltalar mig. Själv är jag ofta mycket uppe i varv och har lätt för att bli stressad. Därför är det faktiskt jättekonstigt att jag går omkring med ett så himla lågt blodtryck som jag har just nu. Men, hur som helst, det ska bli spännande att verkligen ge yogan en chans. Har hört mycket gott om våra ledare Maria Ekman och Malin Berg, att de har en bra pedagogik och till och med kan få stela kylskåp (som till exempel undertecknad) att klara av övningar som först verkade omöjliga.

Igår lyckades jag till slut bli av med morgonens illamående och drog ut på stan för att shoppa lite yogakläder. För jag kom på att jag har ju knappt några slappa, sköna kläder som klarar lite böj, sträck och hälsa på solen. Hittade lite sådant på H&M, men drömmer om att hitta snygga yogakläder i leopard- eller zebramönstrat. Har även hittat några slags ”yogasandaler” i garderoben, som låg i goodiebagen i ett Nikeevent jag deltog i förra året. Yogamattan på bilden ovan hade jag inte sagt nej till, men innan jag investerar i sådant får jag väl ta reda på om yoga är något för mig.

Vad säger ni som är eller har varit gravida, är yoga något som kan vara bra? Kanske ett fint sätt att varva ner och bearbeta jobbiga tankar på? Kom gärna med tips. Det jag gruvar mig mest för nu, förutom att vara för stel under yogaklasserna, är att jag ska bli sjösjuk och hänga över relingen och kräkas stup i ett. Har skaffat sjösjukearmband och tar med åksjuketuggummi, men man vet ju aldrig. Det är väääldigt mycket saker utanför komfortzonen just nu, hoppas jag överlever…

Bild ovan: Kamuka

0

6 Kommentarer är aktiverade “Fjärilar i magen!”

 1. Jag är också väldigt imponerad av yogafolk! Jag skulle må bra av att yoga mer, men de enda klasser jag gått hittills är gravidyoga faktiskt båda gånger jag var gravid. Det var ju relativt sent i graviditeterna och det var mycket fokus på förlossning. Andningsövningarna hjälpte mig jättemycket. Resan som du ska göra låter helt ljuvlig! Håller tummarna för att ditt illamående går över snart!
  Älskar din nya blogg förresten, är glad för din skull och du får gnälla hur mycket som helst, att vara med barn är ingen picknick alla dagar… 🙂 sköt om dig!!

  0
 2. Yoga under graviditeten är bäst. I takt med att veckorna gick och jag kunde/orkade träna allt mindre flexade jag över till yoga istället för att känna att jag tränade något. Då var fokus mest på andning och långsamma rörelser. Hjälpte mig ta mig igenom sista delen av graviditeten och delvis förlossningen, och gav mig en inre energi som jag inte haft på flera år. Det var jobbigt i början att inte orka till gymmet men jag kände att då tar jag chansen då och tränar mentalt och får bort år av spänningar i kroppen istället. Hoppas resan blir bra, låter döhärligt!

  0
 3. Hej! Såg på instagram att du använder tights från powerwoman, är det deras gravidtights du använder? Gillar du dom, hur är storleken? Hittar knappt några tights alls som passar åt gravida. Vet du om de skickas från Sverige eller är det från USA?

  0
  1. Nej, jag använder deras vanliga tights – än så länge. De skickas från Sverige och man handlar på deras webbshop Powerwoman.com.

   0

Kommentera

Din epostadress publiceras inte