samarbete

Iamrunbox

Transportlöpning, det är något av det trendigaste du kan ägna dig åt just nu. Som invånare i Sveriges huvudstad kan jag vittna om att jobbpendling med löparskor på fötterna och ryggsäck på ryggen blir allt vanligare.

Men ett problem med att springa eller cykla till jobbet är att det är i det närmaste omöjligt att göra det utan att bli svettig. Det betyder att du måste duscha när du kommer fram – och byta om till jobbkläder. En del löser detta genom att ha en uppsättning kläder på jobbet, men nu har det kommit en mycket intressant produkt som alla transportpendlare borde titta närmare på.

Det handlar om Iamrunbox, en liten box som väger 425 gram (380 x 265 mm) och rymmer en hel outfit bestående av till exempel byxor och skjorta eller kjol och tröja samt accessoarer. Det fiffiga med att förvara sina saker på det här sättet är att de inte blir skrynkliga. Dessutom är den snygg och vattenresistent – så ja, man skulle ju faktiskt kunna simma till jobbet med den också. Har faktiskt hört om en man som jobbpendlar genom att simma över Brunnsviken här i Stockholm, frågan är om han har en Iamrunbox? 😉

iamrubox3

iamrunbox4

Jag har testat den här produkten i olika sammanhang och tycker den är superbra. En personlig favorit är att packa ner jobbkläder eller festplagg i den när man ska till gymmet eller jobbet. Det känns också lite lyxigare att förvara sina kläder på det här sättet än att rulla ihop dem i en plastpåse som jag brukade göra förut, haha.

Iamrunbox uppfanns i Sverige av Kirill Noskov, en entreprenör med passion för löpning, resor och en aktiv livsstil och det var när han började transportlöpa till jobbet som han noterade att det var mycket svårt att packa ner sina arbetskläder utan att de blev skrynkliga. Han insåg att han delade det här problemet med många andra och konstaterade att det fanns ett hål på marknaden för den här typen av produkt.

Boxen kostar cirka 399 kronor och levereras med en ”folding assistant” (en plastskiva som gör det enklare att vika ihop plaggen så att de ryms i boxen) samt en tvättpåse. Här hittar du mer information om produkten samt webbshop.

Share: